nb1.hu

Újpestről igazolt a Győr, a Vasastól a Szeged, a Fraditól a Budafok

Parádés Hali-siker, érkező Szentlőrincen, Ajkán, Siófokon és Budaörsön.

 

GYŐR

 

"Jelentős NB I-es tapasztalattal rendelkező csatárt szerződtetett a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Bacsa Patrik személyében, aki kettő évre írt alá együttesünkhöz.

 

A 29 esztendős támadó a DVTK-ban nevelkedett, ahol tíz éve mutatkozott be az első osztályban. Karrierje nagy részét Miskolcon töltötte, ahova egy rövid kisvárdai kölcsönjáték után visszatért, majd a 2019/2020-as as bajnoki szezon második felében Újpestre szerződött, ahonnan most Győrbe vezetett az útja, ahol Priskin Tamás mellett támadósorunkat fogja erősíteni. A komoly élvonalbeli múlt mellett többször pályára lépett a korosztályos válogatottakban is. Rutinjával nagy segítségére lehet a csapatnak, és bízunk benne, hogy sokszor lesz eredményes zöld-fehér mezben.

 

– A személyes célom, és a klub célja is ugyanaz, tehát, hogy visszakerüljünk az NB I-be – kezdte Bacsa Patrik. – Ez alapján bátran kijelenthetem, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lehet. Segíteni szeretném a csapatot a játékommal a pályán, természetesen ez akkor a legjobb, ha ez a játék gólokkal és gólpasszokkal párosul. Egy nagyon nagy múltú együttesbe kerültem, ahol mindig maximumot kell nyújtani, amivel úgy gondolom, hogy nem is lehet probléma.

 

Klausz László vezetőedző bízik benne, hogy Priskin Tamással veszélyes támadó duót fognak alkotni.

 

– Nagyon örülök neki, hogy egy komoly NB I-es múlttal rendelkező csatárt sikerült szerződtetnünk – kezdte a vezetőedző. – Véleményem szerint Priskinnel együtt még több veszélyt fognak tudni teremteni az ellenfél kapuja előtt, jól illik bele a játékrendszerünkbe. Úgy gondolom, az első perctől kezdve komoly erősítést jelenthet a csapat számára."

 

SZEGED

 

"Új játékosunk, Kovács Milán szeptemberben ünnepli 22. születésnapját. Baján született, ott kezdett focizni, majd a Vasas Kubala Akadémiához igazolt. A Vasas felnőttkeretében három évvel ezelőtt mutatkozott be, az előző szezonban 14 bajnokin és 2 kupameccsen volt kezdő, csereként 7 alkalommal lépett pályára. A védekező középpályás tíz év után jött el Angyalföldről.

 

– A Vasas szakmai stábjával egyeztetve váltottam, a több játéklehetőség miatt tartottam fontosnak a szegedi szerződést. Nem lesz teljesen idegen a környezet, Temesvári Attilával már játszottam együtt korábban a Vasas Kubala Akadémián. Örömmel mondtam igent a Szeged megkeresésére, mert egy egészen jó csapat van kialakulóban, és ehhez igyekszem majd a legtöbbet hozzátenni. A keretet elnézve jó és sikeres csapatunk lehet a következő szezonban-mondta az aláírás után új játékosunk."

 

BUDAÖRS

 

"Ismét Budaörsre vezetett Lengyel Béla útja. A 30 éves középpályás Ajkáról tért vissza klubunkhoz.

 

Szolnokon kezdte pályafutását, a felnőttek között is a Tisza-partiaknál mutatkozott be – az NB I-ben 19 mérkőzésen 1 gólt szerzett. Ezt követően Cegléden szerepelt, majd 2017 nyarán Budaörsre szerződött. Két sikeres szezont töltött el klubunknál, 74 tétmérkőzésen 20 gólt szerzett. 2019-ben Ajkára igazolt.

 

Érdekesség, hogy Lengyel Béla első budaörsi időszakában utánpótlásedzőként is tevékenykedett egyesületünknél, és olyan játékosok pallérozódtak a keze alatt, mint Halácsi Mirkó, Gula Boldizsár, vagy éppen Jász Gergő, akik most a csapattársai lesznek a felnőtteknél."

 

BUDAFOK

 

"20 éves, korosztályos Európa-bajnokságot is megjárt kapust szerződtetett klubunk. Oroszi Istvánt az FTC-től igazoltuk át végleg. A fiatal játékos az elmúlt hetekben próbajátékon szerepelt Budafokon, a szlovéniai edzőtáborba pedig már a szerződése aláírását követően utazott el.

 

"István a jövő embere, aki hosszú távon jelenthet erősítést számunkra. Érkezésével kapus poszton kialakult egy olyan hármas, amelynek tagja egy fiatal, egy tapasztaltabb és egy kimondottan rutinos játékos. Ez az összetétel ideális az eredményes munkához" – mondta Oláh Lóránt sportigazgató.

 

Névjegy

 

Oroszi István 2000. szeptember 14-én született Nyíregyházán. Az alapokkal Nyírbogdányban és a Nyíregyházi Sportcentrumban ismerkedett meg, mielőtt 2015-ben az FTC igazolta le.

Már 14 évesen a ferencvárosiak U17-es csapatának kapuját védte, később az U19-es korosztályban is elsőszámú hálóőrnek számított.

2019 nyarán kölcsönben Soroksárra került, ahol két NB II-es mérkőzésen kapott lehetőséget: a Szombathelyi Haladás (1-4) és a Gyirmót (0-0) elleni találkozókon állt a gólvonalon. 

A következő szezon első felét is a XXIII. kerületben töltötte, majd idén februárban visszatért az FTC-hez és tavasszal az NB III-as csapatban védett.

Oroszi 2017-ben tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő, Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó U17-es magyar válogatottnak. A Feröer-szigetek elleni csoportmérkőzésen (4-0) ő védte a nemzeti tizenegy kapuját."

 

SIÓFOK

 

"KÉT ÚJ JÁTÉKOSSAL BŐVÜLT KERETÜNK!

 

Varga Bence és Tóth Zoltán személyében két új játékost köszönthetünk klubunknál, mindketten az NB III Közép csoportját megnyerő Iváncsáról igazoltak Siófokra!

 

Az 1997-es születésű Bence fehérvári nevelés, belső védő poszton játszik, de a hátvédsorban a szélén is bevethető. Az előző szezonban annak ellenére, hogy védő, 3 gólig jutott: eredményes volt a Szekszárd, a Szegedi VSE és az NB II-be feljutó Kecskemét ellen. Az Iváncsa színeiben a 2020/2021-es idényben 37 mérkőzésen a kezdőben lépett pályára, mindössze 1 meccset kellett kihagynia a sárga lapos szabály miatt.

 

A 2000-ben született Zoli szintén játszott Fehérváron. A Főnix-től az MTK-hoz igazolt, ahonnan kölcsönadták Lendvára, majd Iváncsára is. Szélső középpályás a posztja, de a center feladatait is el tudja látni. Az előző szezonban 35 meccsen volt kezdő, és 8 gólt jegyez a neve mellett a bajnokságban (Dabas-Gyón, Kőrösladány összesen 3, ESMTK, Paksi FC II, Monor, Dabas)."

 

AJKA

 

"Vizler László személyében – a fiatalszabálynak is megfelelő – támadóval erősödött csapatunk. Vizler az elsőosztályú Puskás Akadémiától érkezett hozzánk 1 éves kölcsönszerződés keretében és már a hétvégi Szombathelyi Haladás elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépett, ahol csapatunk egyetlen találat szerezte."

 

SZENTLŐRINC

 

"Egy csatárral és egy jobbhátvéddel bővült NB II-es felnőtt csapatunk kerete: Erdélyi Botond és Bányai Péter is nálunk folytatja pályafutását.

 

A tavaszi szezont a Honvéd második csapatában, az NB III-ban töltötte Erdélyi Botond, aki 22 évesen már jelentős másodosztályú tapasztalattal rendelkezik, 65-ször lépett pályára az NB II-ben. Tavaly ősszel a Siófok játékosa volt, előtte Kisvárdán, Dorogon és Tiszakécskén is ebben az osztályban futballozott.

 

– A szentlőrinci klub ajánlata nagyon szimpatikus volt, szeretném itt tovább növelni az NB II-es meccseim számát. Természetesen minél több időt akarok a pályán tölteni – mondta Erdélyi, aki elsősorban jobbhátvéd, de megállja a helyét a középpályán és jobb oldali támadóként is. – Magabiztos, stabil, kiegyensúlyozott játékot várok majd a Szentlőrinctől. Ha ez megvalósul, akkor biztosan jönnek a jó eredmények is: a bentmaradás a cél, de szerintem a középmezőnyt is megcélozhatjuk.

 

Csatárposzton is van egy új játékosa csapatunknak, a 20 éves Bányai Péter az NB III-as Rákosmentétől érkezett hozzánk, amelyben 11 gólt szerzett az előző szezon során.

 

– Tizenhat éves koromban már a felnőtt csapathoz kerültem a Rákosmenténél, az előző szezont pedig gyakorlatilag végig a pályán töltöttem – fogalmazott Bányai, aki csatárként, 10-es pozícióban és szélsőként is bevethető. – Több ajánlatom is volt a harmadosztályból, de inkább a Szentlőrincet választottam, mert ki akarom próbálni magam az NB II-ben, meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Tudom, hogy itt szívesen szavaznak bizalmat a fiatal játékosoknak, ezért úgy érzem, ez a csapat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy felhívjam magamra a figyelmet! Szeretnék sokat játszani, jó teljesítménnyel és persze minél több góllal akarom segíteni a csapatot abban, hogy elérje a célját, és bentmaradjon. Nagyon örülnék neki, ha ez minél előbb sikerülne!"

 

HALADÁS

 

"A Szombathelyi Haladás 4-1-re verte az osztrák másodosztályú SK Rapid Wien II. együttesét.

 

SZOMBATHELYI HALADÁS-SK RAPID WIEN II. (osztrák II. osztály) 4-1 (3-1)

Szombathely, 250 néző, vezette: Pintér.

Haladás: Verpecz (Rózsa, 60.) – Tóth D. (Kállai, 60.), Mocsi (Dezamits, 82.), Romic (Tarján, 74.), Bosnjak – Tóth Máté (Kiss B., 60.), Holdampf (Doktorics, 60.), Hegedűs (Csilus, 60.), Rácz (Szekér, 60.) – Horváth R. (Szijjártó, 60.), Dragóner (Tóth Milán, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

Rapid Wien II.: Hedl – Moormann, Disakovic, Eggenfellner, Sulzbacher – Savic, Kanurk, Moritz, Wunsch – Softic, Zimmermann. Edző: Patrick Jovanovic. 

 

A Haladásban nem lépett pályára az ágyékhúzódással bajlódó Délczeg Gergely és a lovaglóizmát fájlaló Debreceni Zalán. A próbajátékon lévő kapustól, Tedinisinectől elköszöntek a vasiak.

1. perc: Mindössze 36 másodperc telt el a meccsből, amikor eladták a labdát az osztrákok a tizenhatos előterében, Hegedűs lecsapott rá, majd 16 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-0).

3. perc: Bosnjak futott el a bal szélen, beadását Horváth Rajmund öt méterről a jobb sarokba helyezte (2-0).

A gólok után is uralja a játékot a szombathelyi együttes az osztrák másodosztályban szereplő ellenfele ellen. 

Lassan 20 perc telt ela meccsből, kifejezetten jól, lendületesen futballoznak.

24. perc: Wunsch tört be erőszakosan a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről a bal sarokba helyezett (2-1).

Ivószünet.

34. perc: Rácz ment el szépen a bal szélen, beadása egy osztrák védőről Tóth Máté elé pattant, a középpályás 10 méterről félmagasan a jobb sarokba lőtt (3-1)

Vége az első félidőnek.

Megkezdődött a második félidő.

A szünetben egyet cserélt Németh Szabolcs:Bosnjak helyére Németh Milán állt be, aki meg is kapta a kapitányi karszalagot.

Az osztrákok kezdtek jobban, de enyhe fölényük helyzetben nem mutatkozott meg.

56. perc: Rácz vezette a bal oldalon a labdát, majd 17 méterről lőtt, de Hedl védett. 

63. perc: Szekér 20 méteres lövése okozott gondot az osztrák kapusnak, aki végül üggyel-bajjal, de megfogta a labdát.

67. perc: Gyors hazai kontra után Kiss Bence visszagurított labdáját Szijjártó alig lőtte a jobb felső sarok fölé.

68. perc: Kiss Bence 20 méterről a léc alá bombázott – óriási gól volt! (4-1)

78.perc: Tóth Milán jobbról, nem sokkal lőtt a bal felső sarok mellé.

A 81. percben Tóth Milán lábát húzták el a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a kapu fölé emelte.

 

A Haladás sokkal jobban futballozott osztrák második ligás ellenfelénél, rengeteg támadást vezetett, ilyen arányban is megérdemelten nyert a mezőnyben jól passzolgató, de kapura szinte semmi veszélyt nem jelentő Rapid Wien II. ellen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC