Újra kikapott az MTK, nem ment a Pécsnek, parádézott a Hali - eredmények - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Újra kikapott az MTK, nem ment a Pécsnek, parádézott a Hali - eredmények

Nagy Benjámin - 2023. January 14. Saturday 16:59
12 NB II-es csapat is pályán volt szombaton.
Kép forrása: mtkbudapest.hu

 

Zajlik a felkészülés a bajnoki rajtra a másodosztályú csapatoknak, így nem véletlen, hogy beindult a meccsdömping: szombaton nem kevesebb, mint 11 csapat is játszott. Íme, a klubok beszámolói a találkozókról!

 

MTK

 

"Azeri élvonalbeli csapat ellen zártuk az edzőtáborban a felkészülési meccsek sorát.

 

Utolsó ellenfelünk az edzőtáborban az azeri első osztályban szereplő Kapaz volt. Somodi - Kaka, Poór, Szépe, Asante - Horváth A., Mezei, Bognár - Palincsár, Zsóri, Zuigeber összeállításban kezdtük a mérkőzést, amelynek az első 25 perce mezőnyjátékot hozott. 

 

Majd Zsóri előtt adódott két esély, az egyik ziccer volt, de lövése után védett a kapus. A túloldalon viszont az első lehetőségüket gólra váltották az azeriek: Nabiyev a védők mögé belőtt labdával helyzetbe került, és 6-7 méterről nem is hibázott. A játékrész hajráját alaposan megnyomtuk, sorra jöttek a lövések, főleg Bognár volt aktív, de Nadirov rendre nagyokat mentett, így egygólos azeri előnnyel fordultak a csapatok.

 

A második játékrészben adódtak még lehetőségek mindkét kapu előtt: Somodinak is kellett mentenie - egy ízben bravúrt mutatott be -, míg nálunk Kovácsréti távoli lövéseiben volt meg a veszély, de az azeri kapus is hatékony volt. Újabb gól így nem született, egy góllal nyert a Kapaz."

 

PMFC-SZENTLŐRINC

 

A PMFC JELENTÉSE:

 

"NB II-es labdarúgócsapatunk eheti második, sorrendben harmadik téli felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a szintén a Merkantil Bank Ligában szereplő Szentlőrinc ellen. A kellemes időjárásnak is köszönhetően szép számban látogattak ki az érdeklődök a két szomszédos baranyai gárda edzőmeccsére, amelynek helyszínéül az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont szolgált. Weitner Ádám vezetőedzőnk a félidőben egy helyen cserélt, míg egy órányi intenzív játékot követően teljesen új sort küldött pályára, annak érdekében, hogy a hétközi edzőmeccsel együtt a keret minden tagjának, beletérve a próbázókat és a fiatalokat, meglegyen a megfelelő játékperc. A hajtós iramú előkészületi találkozó egyetlen gólját a vendégek szerezték, megnyerve ezzel 1-0-ra az összecsapást. Együttesünk felkészülésnek második hete ezzel lezárult, a jövő héten előbb az NB III-as Szekszárddal, majd pedig a élvonalbeli Pakssal mérkőzik meg.

 

A mérkőzés kulcsmomentumai:

16. perc: Egy jobbról beívelt labdára a tizenhatoson belül Grumic lépett ki, az élvonalbeli rutinnal is rendelkező támadó a védőket megelőzve közelről csúsztatott fejjel a háló jobb felébe, 0-1.
25. perc: Jobbról Gera tekert a jobb felső sarok irányába, ám a Szentlőrinc kapusa hatalmasat nyújtózva ki tudta tolni a labdát.
28. perc: Terbe rázta le védőjét az alapvonal közelében, középre adását a rövid kapufa magasságában Tóth-Gábor várta, akinek fejese azonban az oldalhálóban kötött ki.
42. perc: Jobboldalon vezetett szép támadás végén Gera csúsztatta kapura a labdát, de Bese ezúttal is hárítani tudott.
58. perc: Balról kapu elé ívelt labdára az ötös magasságában Harsányi ugrott fel a legmagasabbra, gólba tartó fejesét azonban bravúrral hárítani tudták a fehér mezes vendégek.
60. perc: Vezetőedzőnk egy órányi játékot követően teljes sort cserélt, részletes összeállításunk tudósításunk alján olvasható.
78. perc: A tizenhatos körívénél Orbán kapott remek passzt, saját nevelésű fiatal támadónk egy átvételt követően lőtt laposan a jobb alsó irányába, de Prokop ujjheggyel még bele tudott piszkálni.

 

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont, 100 néző. Vezette:
PMFC – Szentlőrinc 0-1 (0-1)
Gsz.: Grumic (16.)

 

PMFC: Helesfay (Varasdi, 60.) – Terbe (Svedyuk, 60.), Rácz (Miklós, 60.), Katona (Takács, 60.), Bor (Kotula, 46.) – Kocsis (Hegedűs, 60.), Szeles (Bachesz, 60.), Kesztyűs (Mayer, 60.), Harsányi – Tóth-Gábor (Kövesdi, 60.), Gera (Orbán, 60.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

 

A SZENTLŐRINC JELENTÉSE:
 

"Egygólos siker a PMFC elleni felkészülési meccsen! 

 

Lejátszotta az idei második felkészülési találkozóját NB II-es együttesünk: a Merkantil Bank Liga dobogósa, a Pécsi MFC vendégeként lépett pályára Jeremiás Gergő csapata, ahol 1-0-ás szentlőrinci győzelem született. Mind a két gárda előtt megvoltak a lehetőségek, azonban rutinos csatárunk, Miroslav Grumic 16. percben szerzett gólja döntötte el a találkozó végkimenetelét.

 

Végeredmény: PMFC - Szentlőrinc 0-1 (0-1)
 

Gólszerzők: Grumic (16.)

Szentlőrinc: Bese - Farkas, Keresztes, Havas, Berekali, Marsa, Pintér, Daróczi, Grumic, Vidnyánszky, Szabó. Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Csereként beállt: Prokop, Tamás, Kiss-Szemán, Lénárt, László, Rétyi, Mervó
 

Jövő szombaton az NK BSK Bijelo Brdo ellen zárjuk a felkészülést, hazai pályán."

 

HALADÁS
 

"Második szombati felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 6-1-re legyőzte az NB III.-as Csornai SE-t.

 

Szombathelyi Haladás–Csornai SE 6-1 (4-0). Szombathely, Kondics utcai edzőpálya, zárt kapus felkészülési mérkőzés, vezette: Derdák.

 

Haladás: Mursits (Pálfi, 46.)  – Simut, Bolla (Nagy R., 46.), Devecseri, Hursán. Devecseri – Derekas, Tarján, Bartusz – Molnár, Katona (Kovács P., 46.), Horváth R. Edző: Michal Hipp.

Gólszerzők: Derekas 2 (egyet 11-esből), Horváth R., Devecseri, Molnár R., Nagy R., illetve Böcskey.

 

Az első félidőben egykapuzott a hazai együttes az NB III. Nyugati-csoportjának 18. helyén álló Csorna ellen. A 20. percben indult be a gólgyártás, Horváth Rajmund szép mozdulattal, 14 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). Majd Katona, aztán Bartusz lövését védte bravúrral Kantó, a 37. percben Molnár bal oldali beadását Devecseri fejjel a kapu közepébe csúsztatta (2-0). A 41. percben a Simut buktatásáért megítélt büntetőt Derekas értékesítette (3-0), majd ugyanő Molnár remek passzát vágta 13 méterről a jobb sarokba (4-0).

 

Szünet után az 52. percben Molnár fejelt a bal felső sarokba (5-0), nyolc perc múlva szépített a Csorna (5-1). A 80. percben Horváth Rajmund találta telibe a jobb kapufát, aztán a 85. percben Nagy Richárd balról, 16 méterről kilőtte a jobb sarkot (6-1).

 

A Haladás végig uralta a mérkőzést és bár a Csorna a második félidőben már jobban állta a sarat, kijött az osztálykülönbség. A szombathelyiek sok támadást vezettek, szép gólokat szereztek."

 

CSÁKVÁR

 

"Ma délután lejátszotta csapatunk idei első felkészülési mérkőzését.

 

Eger-Aqvital FC Csákvár 1-2 (0-1)

Eger, 100 néző

Eger: Szalony – Berger, Papp K., Fényes, Farkas G., Juhász G., Csutora, Hegedűs D., Jónyer, Kovács D., Sima. Edző: Céró Bálint.

A II. félidőben pályára lépett: Dobler, Hadnagy, Tóth L., Vattay, Révész, Jacsó, Berki.

Aqvital: Zelizi – Dulló, Vaskó, Karacs, László – Mészáros D., Körmendi – Torvund, Gazdag, Beliczki, Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.

II. félidő: Jánky – Fejős, Alaxai, Koval, Mészáros Á. – Ominger, Kocsis B., Magyar Zs. – Tamás, Janyickij, Jovan.

Gólszerzők: Jacsó, ill. Vaskó, Koval
 

Folytatás szerdán 11 órakor, a fővárosban a BVSC ellen."

 

ETO
 

"Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ami Gyirmóton találkozott a szlovák másodosztályban szereplő KFC Komarno gárdájával.

 

ETO FC Győr - KFC Komarno 0-0

Gyirmót, Alcufer Stadion (7-es pálya). V.: Görög. 

ETO FC Győr: Kovácsik (Ruisz 63’) – Kiss Ba. (Kovács K. 63’), Papp (Urblík 72’), Fodor (Obadal 63’), Keresztes, Vingler (Kiss M. 63’), Tuboly (Toma 63’), Vitális (Morínigo 63’), Óvári (Borsos 63’), Kiss Be., Szendrei (Priskin 63’). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

KFC Komarno: Breda – Smehyl, Spiriak, Szőcs, Horodník, Simko, Németh T., Stepanovsky, Antal, Pastorek, Tóth G. Cserék: Mészáros, Saláta, Svrnovsky, Kalmár, Druga, Chorlát, Ganbayak, Knesz, Rák, Jurina, Matic. Vezetőedző: Radványi Miklós.

 

Harmadik edzőmérkőzését játszotta csapatunk a téli felkészülési időszakban. Együttesünk ezúttal a szlovák másodosztályú Komarno gárdájával találkozott Gyirmóton. A 2. percben szépen járattuk a labdát, Vitális passzolt Szendreinek, aki Tuboly elé tálalt, lövését védte Breda. A 11. percben labdaszerzés után Kiss Bence került lövőhelyzetbe, a labda kevéssel kerülte el a kaput. A 24. percben egy labdavesztés után került Antal elé a labda a tizenhatosunkon belül, ám időben visszazártunk, így nem alakult ki komolyabb veszély. Öt perccel az első félidő vége előtt Keresztes fordult kapura a tizenhatos sarkánál, életerős lövése centikkel szállt el a jobb felső felett. Az első játékrészben fölényben játszott csapatunk, leginkább az ellenfél térfelén folyt a játék. Az 56. percben adódott a szlovák csapat első lehetősége. Egy baloldali szöglet szállt el az ötösön belül, a hosszún Ganbayar pörgetett a kapu fölé egy lépésről. A 73. percben Kiss M. távoli lövése tévesztett célt. A 80. percben Chorlát fordult a kapunkra, hosszan tolta meg, de így is a bal kapufára tudta pöcköli a labdát. A 86. percben Priskin kiváló passzal indította Morínigot, aki jól vette át, lövése után a kapus hatalmasat védett. Egy perccel később ismét Morínigo került helyzetbe, Kiss Be. visszafejelt labdáját lőtte kapásból az oldalhálóba. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, igazságos döntetlen született.

 

Tímár Krisztián: - Örülök, hogy sok minden visszaköszönt a mérkőzésen abból, amit edzéseken gyakoroltunk, ilyen volt például a visszatámadás, és a labdaszerzések is jól működtek. Próbáltunk nagy iramot diktálni, de abban az időszakban vagyunk, hogy várható volt, el fogunk fáradni, de a játékosoknak jó volt a hozzáállásuk, kontroll alatt volt a meccs, sikerült helyzeteket kialakítani, úgyhogy összességében elégedett vagyok. Külön öröm, hogy Vingler Laci jól helyt állt a bő egy órában, ami jutott neki, Urblík Norbi visszatért a sérüléséből, emellett, hogy Nicolás Morínigo bemutatkozhatott a csapatban."

 

MOSONMAGYARÓVÁR

 

"Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 FK Raca

 

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is Horváth Csaba együttese, ezúttal a szlovák másodosztályban szereplő FK Raca csapatát láttuk vendégül az MTE 1904 Sporttelepen.

 

A vezetést a vendégek szerezték meg egy átlövést követően (1-0), ám percekkel később egy jobb oldalról érkező beadásra Gáncs érkezett tökéletes ütemben, és talált a hálóba (1-1). Nem sokkal később egy bal oldalról érkező szabadrúgást Deák bólintott a hálóba, ám les miatt érvénytelennek bizonyult találata. Az első félidő hajrájában aztán egy labdaszerzés utáni gyors átmenetből Illés megszerezte második gólunkat, ezzel beállította a végeredményt (2-1).

 

Szerdán ismét edzőmérkőzésen bizonyíthatnak a srácok, ugyanis az FC Komárno gárdáját fogadjuk hazai környezetben."

 

KBSC

 

"Sűrű hét van csapatunk mögött, hiszen az edzések mellett szerdán és ma is felkészülési mérkőzésen léptek pályára játékosaink. Ma 12:00-ás kezdéssel a szlovák 2. Ligában szereplő FK Slavoj Trebisov együttesét fogadtuk a műfüves edzőpályán. Csapatunk a mérkőzés egésze alatt dominált, ez mind játékban, mind az eredményben megmutatkozott. Vendégeink az első percekben alakítottak ki egy helyzetet, azonban ezt követően nem igazán voltak veszélyesek Megyeri II Gábor kapujára. Az első gólra sem kellett sokat várni, a tizenharmadik percben egy veszélyes támadást követően szögletre mentettek vendégeink, a sarokrúgást Kurdics végezte el, a jól kanyarodó labdába először Takács fejelt bele, ezt még blokkolták a Trebisov játékosai, a kipattanóra viszont Szekszárdi Milán csapott le, 1-0. Az első félidőben még egy góllal növeltük előnyünket, Takács Tamás tizenegyesből volt eredményes, 2-0.

 

A második félidő elején Nagy János megszerezte harmadik és egyben ezen a találkozón az utolsó találatunkat. Ebben a negyvenöt percben sem változott semmi a pályán, a Kazincbarcika továbbra is ellenfele fölé nőtt. A cserejátékosok mind jól szálltak be a mérkőzésbe, helyzeteink is szép számmal adódtak, viszont több gólt már nem szereztünk, de ígyis magabiztos győzelmet könyvelhettünk el.

 

Varga Attila értékelése:

"A hét elején nagyon kemény edzéseink voltak ez rányomta a bélyegét a szerdai mérkőzésünkre! Mára viszont sokat frissültünk okosan, extrán játszottunk és akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna! Ezúttal is köszönjük szurkolóinknak, hogy a hideg ellenére a szerdai és a mai mérkőzésen is ilyen szép számmal képviseltették magukat!"

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - FK SLAVOJ TREBISOV 3-0 (félidőben: 2-0)
Gólszerzők: Szekszárdi Milán, Takács Tamás (b.), Nagy János

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri II Gábor, Szemere Balázs, Ur László, Szekszárdi Milán, Süttő Attila, Nagy János, Hleba Tamás, Székely Dávid, Csatári Gergő, Kurdics Levente, Takács Tamás
Cserék: Zilahy Patrik, Székely Krisztián, Lippai Tibor, Heil Valter, Szabó Balázs, Benkő Péter, Pálinkás Gergő, Puska Péter, Mucsányi Márk, Filkóházi Dávid, Nagy Ákos
Megbízott edző Varga Attila távollétében: Simon László

FK Slavoj Trebisov: Ezekiel, Kolesár M., Matta, Jenat, Sydorenko, Slicho, Danko, Novák, Mokos, Kovalenko, Kojic.
Cserék: Dlubac, Pap, Ilinjo, Valko, Rusnák, Sitarcik, Kanuch, Attah
Vezetőedző: Sokoli Branislav"

 

NYÍREGYHÁZA

 

"Második felkészülési mérkőzését játszotta a Szpari, ezúttal a szlovák II. osztály második helyén álló FC Kosice ellen. Pantovic Nikola és Hrabina Alex betegség miatt még nem játszhatott, Novák Csanád már a keretben volt.

 

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Gáll lőtt mellé 12 méterről. A másik oldalon Gengeliczki került lövőhelyzetbe, de fölé szállt a labdája. Jó volt az iram, a 13. percben Gresó beadásáról alig maradt le a hosszú oldalon Myke. A 17. percben Gresó Mátyást rántották le, 11-es. A büntetőt a sértett értékesítette, 1-0. Három perccel később egyenlített a Kassa, a tisztázni akaró Fejér épp Turcákot találta el, akiről a kapuba pattant a labda, 1-1. A folytatásban is lendületesen támadott a Szpari, egy jó beadás után Adamcsek lövését hárította bravúrral a vendég hálóőr. A 36. percben Nagy B. lövése pattant szögletre, majd a másik oldalon mellé ment egy próbálkozás. Myke ment el lendületesen a bal oldalon, lövése után a léc alól tolta ki a labdát a kassai kapus. Az első félidő nem hozott több gólt.

 

Fordulás után kiegyenlített volt a meccs, de a 63. percben Fejér védett bravúrral egy közeli lövést, majd a másik oldalon Szerető próbálkozását fogta biztosan a kapus. A 74. percben Szerető szép csellel indult, átadása után Pekár lőtt kapura miután elfektette a védőt, de nagyot védett Valach. A hajrá Baki ollózásával kezdődött egy hazai szöglet után, majd Pekár elől mentettek a kassaiak. Több gól nem esett, 1-1 lett a végeredmény. 

 

Nyíregyháza Spartacus – FC Kosice 1-1 (1-1)

Nyíregyháza: Fejér – Farkas, Gengeliczki(Baki), Jánvári(Deutsch), Nagy B., Gresó(Pekár), Sigér, Csősz(Nisztor), Pataki(Szerető), Adamcsek (Novák), Myke(Szokol)

vezetőedző: Visinka Ede"

 

BÉKÉSCSABA

 

BUDAFOK

 

"Csapatunk szombaton délután lejátszotta második felkészülési mérkőzését is, ellenfelünk ezúttal az NB III Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC volt. A maratoni, kétszer hatvan perces találkozón végül egy találat döntött, azt Horváth Olivér szerezte, így a III. Kerület legyőzése után megvan együttesünk második sikere is.

 

Bár január közepén járunk, de igazi tavaszias időjárás és kiváló talajú pálya várta a játékosokat a kaposvári Puskin utcai edzőközpontban, ahol a szokásoktól eltérően nem kétszer negyvenöt, hanem kétszer hatvan percig gyűrték egymást a felek. Jobban kezdtük a mérkőzést, aktívabbak voltunk az első percekben: előbb Molnár Bence lőtt fölé, majd egy eladott labda után Soltész István mellé, utóbbi kísérlet könnyedén a kapuba köthetett volna ki.

 

Az első negyedóra végéig kellett várni az első hazai lehetőségre, ekkor Ekker Milán éles szögből leadott lövését védte Gundel-Takács Bence, majd tíz perc elteltével Böndi Ádám laposan adott középre, ahol Pintér Norbert öt méterről eltörte a labdát, így kimaradt a Rákóczi ziccere is. Félórányi játék után ismét előttünk adódott óriási helyzet, ám Kovács Dávid közeli próbálkozását lábbal védte Ipacs Péter, majd a felszabadítani akaró Böndi labdája csapatkapitányunkról a bal kapufára vágódott. Két perc múlva újra a kaposvári hálóőr, volt a főszereplő, aki Soltész átlövését tornázta ki a jobb kapufa mellől, nem sokkal később pedig középpályásunk közelről fejelt fölé. A szünet előtt a kaposváriak is próbálták megdolgoztatni Gundelt, aki azonban előbb Kálmán Szilárd megpattanó lövését, majd Pintér Norbert ollózását hárította.A szünetben sort cseréltünk, de a kaposváriaknál is sok fiatal kapott lehetőséget. Kilenc perccel fordulás után aztán megtörtük a jeget: egy levágódó labdára Horváth Olivér csapott le a leggyorsabban, majd öt méterről a hálóba passzolt. A folytatásban is jobbára mi domináltunk, a 90. percig kellett várni az első hazai lehetőségre a második félidőben, ekkor Udvardi Ádám indult meg a jobb szélen, majd tíz méterről a bal felsőt vette célba, Horváth András azonban a léc fölé tolta a labdát. A századik perc után még Szederkényi Ádám labdaszerzését követően okoztak zavart a kaposváriak, akik bár többször megtehették volna, nem fejezték be lövéssel az akciót.A maratoni edzőmérkőzésen így végül egy gól esett és bár ahogyan Mátyus János vezetőedzőnk korábban fogalmazott, ezeken a találkozókon az eredmény másodlagos, kettőből két meccset nyertünk meg eddig a felkészülés során.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE
0–1 (0–0)


Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző.
Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Ipacs – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Ekker (Udvardi, a 75. percben), Kocsis B., Horváth B., Kálmán Sz. – Bíró D., Pintér N. II. félidő: Mikler D. (Horváth F., a 105. percben) – Borbély Á., Heil, Harsányi (Böndi, a 90. percben), Sipos B. – Zvara – Ekker, Szederkényi, Pintér N., Kovács Z. (Horváth J., a 105. percben) – Mayer Máté. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Budafoki MTE, I. félidő: Gundel-Takács B. – Csonka A., Horgosi D., Fótyik D., Kalmár O. – Molnár B., Oláh B. – Bíró M. (Horváth B., a 44. percben), Soltész I., Bakti B. – Kovács D. II. félidő: Horváth A. – Margitics A., Vaszicsku G., Jagodics M., Horváth O. – Nándori B., Adorján K., Németh M. – Horváth B., Vasvári Z., Sós M. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Horváth O. (a 69. percben).
Sárga lap: Adorján K. (a 92. percben)."

 

SOROKSÁR


A DAC elleni edzőmeccsről itt írtunk:

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!