nb1.hu

Vanczák és Márkvárt voltak a Puskás nyerőemberei

Magyarország – Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a helyszínen szurkolta ki a győzelmet.

 

A Merkantil Bank Liga NB II 32. fordulójának zárómérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re győzött Siófokon. A találkozót a helyszínen tekintette meg Mészáros Lőrincz, Orbán Viktor miniszterelnök, és két korábbi válogatott futballista, Juhász Roland és Torghelle Sándor.

fotó: Hegedűs Gábor

 

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, a Siófok egy percig sem ijedt meg a Puskás Akadémiától, felvállalta a nyílt támadójátékot. Ennek a 20. percben meg is lett az eredménye, amikor Farkas Norbert gyönyörű elfutása után Vanczák Vilmost lehagyva Hegedüs Lajos fölött a kapuba emelt. A 35. percben egyenlíthetett volna a Puskás, de Prosser Dániel fejesét Tajti Norbert bravúrral hárította. Öt perccel később újabb hatalmas felcsúti lehetőség maradt ki: ezúttal Lencse László került ziccerbe, de lövését a siófoki kapus spárgázva hárította.

 

fotó: Hegedűs Gábor

 

A fordulás után szinte azonnal egyenlített a Puskás Akadémia: egy baloldali szöglet után akárcsak a két csapat őszi meccsén, Vanczák fejelt Tajti kapujába. A 66. percben a nagy nyomást gyakorló vendégek megszerezték a vezetést: Csilus Ádám baloldali beadása után Lencse kaparta ki a gesztenyét a tizenhatoson belül, majd Márkvárt Dávid elé került a labda, aki 10 méterről spiccel, a kapu jobb oldalába lőtt. Tajti semmit nem láthatott a labdából. A folytatásban a felcsútiak szervezetten futballoztak, a Siófoknak nem volt már komoly lehetősége az egyenlítésre.

 

Pintér Attila csapata ezzel a győzelemmel nyolcpontos előnyre tett szert a tabellán, így csodának kéne történnie, ahhoz, hogy a Puskás Akadémia ne az NB I-ben kezdje a következő szezont.

 

Merkantil Bank Liga NB II, 32. forduló

BFC SIÓFOK – PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–2 (Farkas 20., ill. Vanczák 49., Márkvárt, 66.)

 

Hétgólos meccset nyert a Szpari, botlottak az élcsapatok

 

A Csákvár menekül a győzelembe, otthon bukott a ZTE

 

A Merkantil Bank Liga NB II tabellája

Merkantil Bank Liga NB II 2016/17-es szezon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC