nb1.hu

Várhidi felszámolást kért volt klubja ellen

Az MLSZ már döntött, most jön a bíróság.

Várhidi Péter, az NB II-es Mosonmagyaróvár korábbi vezetőedzője ( 2017 nyarától tavaly október közepéig irányította a kék-fehér együttest) beperelte volt klubját, mert szerinte a klub elmaradt bérével tartozik neki. Ő és ügyvédje kezdeményezték a klubot működtető vállalkozás felszámolását is. A mosonmagyaróváriak elnöke, Drescher Ottó szerint mindent kifizettek a volt trénernek, amiben előzetesen megállapodtak – írta a Kisalföld.
 
„A klub nem teljesítette, amit kell egy határozott idejű szerződés esetében. Éppen ezért megbíztam dr. Horváth Gábor ügyvédet, hogy képviselje az érdekeimet a klubnál" – mondta távozásakor a tréner, aki azóta Ózdon utánpótlás-igazgatói munkát vállaló szakember. 
 
Mivel úgy hallottuk, máris a bíróság elé került a vita, megkerestük Várhidi Péter ügyvédjét.
 
„Valóban bírósági szakaszába érkezett az ügy, s ügyfelem ki nem fizetett bére miatt kezdeményeztük a klubot működtető vállalkozás felszámolását is" – mondta el érdeklődésünkre dr. Horváth Gábor. 
 
A döntésre természetesen még várni kell, már csak azért is, mert mosonmagyaróvári részről vitatják a bér elmaradását.
 
„A klub képviselője időközben – szerinte – bizonyítékot csatolt be arra vonatkozóan, hogy megtörtént az elmaradt bér kifizetése. Ennek figyelembevételével tesszük meg az általunk legmegfelelőbbnek tartott törvényes jogi lépéseket, meghagyva annak a lehetőségét, hogy ha úgy alakul, az elmaradt bért kifizethesse ügyfelemnek a másik fél" – tette hozzá dr. Horváth Gábor, akit megkérdeztünk arról is, hogy mekkora összegről vitáznak a felek, ám ügyfele felhatalmazása nélkül ezt az ügyvéd nem árulhatta el.
 
„Vitatjuk a korábbi vezetőedző bérének elmaradását, mindent kifizettünk Várhidi Péternek, amiben megállapodtunk. Az erről szóló bizonyítékokat csatoltuk is a bíróságnak" – szögezte le a sportvezető, aki hozzátette: „Várhidi Péter nemcsak a bíróságon, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is feljelentett bennünket, ám a testület fegyelmi bizottsága az oda is benyújtott bizonyítékok alapján már el is utasította a volt vezetőedzőnk keresetét. Biztos vagyok benne, hogy a bíróságon is hasonló döntés születik" – tette hozzá Drescher Ottó.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC