nb1.hu

Perelhet a volt szövetségi kapitány.

Mintegy másfél évig volt az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője Várhidi Péter, aki 2017 nyarától idén október közepéig irányította a kék-fehér együttest. Ekkor kenyértörésre került a sor közte és a klub között, és Várhidi távozott a Lajta partjáról – a szakember a Kisalföldnek nyilatkozott.
 
Annak idején azért szerződtem Mosonmagyaróvárra, mert szerettem volna kipróbálni magam, milyen az osztály legkisebb költségvetésével rendelkező együttesét irányítani. Mivel előtte Győrben telepedtem le, a távolság sem jelentett akadályt – kezdi Várhidi Péter. – Úgy kezdtem el a munkát, hogy az előző keret nagyjából fele eltávozott a klubtól. Villámgyorsan kellett próbajátékosokból, a kapcsolataimon keresztül odavitt futballistákból csapatot építeni. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a bajnokság végén bent maradtunk az NB II-ben.
 
Ezt azonban nem követte jó folytatás. Hogyan látja, miért?
Drescher Ottó klubelnökkel azt beszéltük meg, hogy együtt tartja a csapatot, de ez különböző okok miatt nem sikerült. Olyan kulcsemberek távoztak, mint Szépe, Szpirulisz, Lőrinczy vagy Kulcsár. Utána különösen belső védőkből álltunk rosszul, ha közülük egy kiesett, a középpályáról pótoltuk, ha mindkettő, az megoldhatatlan feladat volt. Játékban minden meccsen jók voltunk, ha az eredmények nem is párosultak ezzel. Ezért úgy gondoltam, ha tavasszal még huszonkét-huszonhárom pontot szerzünk, akkor újra NB II-esek maradunk.
 
A csapat a távozása óta csak bukdácsol, jelenleg az utolsó helyen áll. Ez nem igazolja a felállítása jogosságát.
A nálam pályaedzőként dolgozó Takács Gábor teljesen rossz irányba fordította a csapatot, a korábban alapembernek számító Kapacina, Stieber, Eszlátyi és Kovács már vagy kikerült a keretből, vagy alig-alig kapott lehetőséget. Kérdem én, ha a pályaedző nem értett egyet velem szakmai kérdésekben, akkor miért nem nekem szólt? Azóta egyébként sorsdöntő találkozókat veszített el vagy nem nyert meg a Mosonmagyaróvár, mint a Cegléd, a Monor és a Siófok ellenieket.
 
Valójában miért távozott Mosonmagyaróvárról?
Magam sem tudom, szakmailag miért kerültem ellentétes álláspontra az elnök úrral, aki addig egyetértett velem. Én mindent megtettem a klubért, Mosonmagyaróvárért, de még sem kellettem.
 
Korrekt módon zárult a mosonmagyaróvári korszaka?
Ezt nem mondanám, mert a klub nem teljesítette, amit kell egy határozott idejű szerződés esetében. Éppen ezért megbíztam dr. Horváth Gábor ügyvédet, hogy képviselje az érdekeimet a klubnál.
 
Nemrégiben Ózdon vállalt munkát, ahol a hírek szerint a klub utánpótlás-igazgatója lett. Ezzel nagyon messzire került Győrtől.
Ennél komolyabb terveink is vannak: egy egész rendszert akarunk felépíteni, de egyelőre nem akarok erről beszélni.
 
Csak nem a leendő győri Várhidi Focisulira gondol?
Azt sem vetettem el, de amíg Óváron voltam edző, addig nem akartam belevágni. Az egész embert kívánó vállalkozás, ezért a focisulival szemben nem akartam hátrányba hozni az NB II-es csapatot.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC