nb1.hu

Vasas: a Fraditól és a MOL Fehérvártól is érkezett játékos

Hivatalos bejelentés.

Ahogy az nb1.hu-n már korábban jeleztük, Pátkai Máté valóban a Vasaban folytatja a pályafutását. Az angyalföldiek a magyar válogatott játékos mellett Otigba Kenneth érkezését is bejelentették.
 

A Vasas közleménye:
 
"Pátkai és Otigba a Vasasé!
 
A magyar válogatott középpályás és védő komoly NB I-es rutinnal rendelkezik.
 
Pátkai Máté számára nem idegen a piroskék mez, 14 esztendősen egy szezon erejéig már volt a Vasas labdarúgója. Frissen igazolt játékosunk pályafutása során több mint 300 alkalommal lépett pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen, futballozott az MTK, a Győr és legutóbb a MOL Fehérvár FC együttesénél – mindhárom klubjával bajnoki címet szerzett, a Vidivel 2019-ben Magyar Kupa-győztes lett. 23-szoros magyar válogatott játékosként a 2019-es Eb-selejtezőn is letette névjegyét: Wales és Horvátország ellen ő lőtte a győztes gólt. Pátkai Máté jelenleg is a magyar válogatott tagja, legutóbb szeptember elején szerepelt a Nemzetek Ligája 2. fordulójában az Oroszország elleni csapat keretében.
 
Otigba Kenneth utánpótlás-játékosként Gyulán és Békéscsabán futballozott, de miután a nemzetközi szakma is felfigyelt rá, a holland élvonalbeli Heerenveen együttesénél vált profi labdarúgóvá. A 28 éves védő egy rövid törökországi kitérőt követően 2017-ben igazolt a Ferencvárosba, ahol Magyar Kupa-győztes lett, majd 2019-ben és 2020-ban is tagja volt a zöldfehérek bajnokcsapatának. Összesen 39 magyar élvonalbeli és 97 nemzetközi első osztályú mérkőzésen lépett pályára, 2018-ban pedig meghívót kapott a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési találkozókra.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
 
-Otigba Kenneth és Pátkai Máté személyében két válogatott, jelentős élvonalbeli és nemzetközi tapasztalattal rendelkező labdarúgóval erősítettük meg csapatunk tengelyét a védelemben és a középpályán a nyári átigazolási szezon utolsó napján.
 
Pátkai Máté, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
 
– Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban. Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat, Nagy Miklós sportigazgatóval néhány óra alatt megállapodtunk. Életem során mindig jól döntöttem, utólag ezt az élet is igazolta. Most olyan klubhoz igazolok, ahol újra vannak komoly célok, az eddigi lépéseimnél is mindig ez motivált. A Vasassal közös célom, hogy feljussunk az élvonalba, hangsúlyt fektessünk az építkezésre. Nem érzem visszalépésnek a döntésemet, hiszen néha egyet hátra kell lépni ahhoz, hogy kettőt léphessünk előre.
 
Otigba Kenneth, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
 
– Az átigazolási időszak határideje rám nem vonatkozott, így a döntésemmel kapcsolatban nyomás sem volt rajtam. A klub filozófiáját és céljait látva kiderült számomra, hogy mindez egyrészt egyezik a saját gondolataimmal, másrészt a munkámmal talán én is segíthetem az előrelépést. A Vasasnak nem a másodosztályban a helye, a múltjához méltó első osztály kivívása pedig kifejezetten motiváló számomra. Várom az előttünk álló időszakot, s hiszem, hogy kellő munkával, alázattal és energiával megvalósíthatjuk a céljainkat."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC