nb1.hu

Vasas: a stadionavató és a tulajdonosváltás éve

Visszajuthatnak az NB I-be az angyalföldiek?

Nem könnyű a Vasas szurkolók élete az elmúlt években, azonban ha az őszi szereplésük nem is, egyéb dolgok reményt adhatnak a fanatikusoknak.
 
A legnagyobb változás az angyalföldiek életében egyértelműen a hazatérésük volt. Amikor utoljára rendelkeztek otthonnal, akkor igazán előkelő helyen tanyáztak az NB I-ben, ám akkor az új stadion építése és a régi bontsa miatt, Újpestre kellett költözniük albérletbe. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy abban a szezonban nem tudták megnyerni a bajnokságot, csak a harmadik helyen végeztek. A rákövetkező szezonban pedig, szinte ugyanazzal a kerettel estek ki az NB II-be.
 
 
Tavasszal valamiért nagyon megy a piros-kékeknek, ez ezúttal sem volt máshogy. Egészen a bajnokság végéig versenyben voltak a feljutást jelentő második helyért, ám végül a Kaposvár lett a befutó. Ezzel biztossá vált, hogy az új Illovszky Rudolf Stadion a másodosztályban lakhatják be.
 
A stadionavató felejthetetlenre sikerült. Az ultrák és a Vasas Szurkolói Klub egy európai szinten is megsüvegelendő koreográfiát mutattak be, egy elképesztő pirotechnika bemutató kíséretében. Tiszteletüket tették az angyalföldiek győri és békéscsabai barátai, valamint a lengyel Ostrovia Ostrów fanatikusai is. Az ellenfél az idén az Európa-ligát is megjáró DAC volt, akiket le is tudott győzni az NB II-es csapat, ezzel jó alapot adva a bajnokságnak.
 
A bajnokság első meccsén azonban egyből jött a hideg zuhany. A Dorog vendégeként 2-1-re kikaptak, amit a Soroksár elleni 5-2-es diadallal igyekeztek felejtetni. A hullámzó teljesítmény végig jellemezte az őszüket, így nem tudtak megragadni az élbolyban. Egyértelmű célul tűzték ki a feljutás kiharcolását, ám eddig az ígéreteken kívül, ebből nem valósult meg semmi. A Magyar Kupában is szenvedtek az alacsonyabb osztályú ellenfelek ellen, amíg december elején, ki nem estek a III. Kerületi TVE ellen.

Minden csapatrészbe erősítenének, NB I-ben a helyük – interjú Nagy Miklós Vasas tulajdonossal

 

A gyenge szereplés azonban nem maradt következmény nélkül. A szezon vége után bejelentették a tulajdonosváltás, elköszönt Jámbor János, akinek igencsak sokat köszönhetnek az angyalföldi szurkolók, az ő helyére érkezett a Nagy György és Nagy Miklós. Az új vezetés nem is tétlenkedett sokat, elküldték a Szanyó-Ferenczi-Szűcs alkotta szakmai stábot, a helyüket ifj. Bene Ferenc vezetőedző, Tóth András pályaedző és Lippai József kapusedző vette át.
 
A szezon még nincs lefutva, semmi sem biztos. A Vasas riválisai azonban erősnek tűnnek, így nem lesz könnyű dolga a piros-kék klubnak. Azonban, ha megfelelően tudnak erősíteni a téli pihenő alatt, akkor nincs kizárva, hogy a Vasas végre visszajusson az NB I-be.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC