nb1.hu

Vasas: az MLSZ-től, a Szparitól és az Újpesttől is igazoltak

Egyikük sem a játékoskeretbe érkezik.

Gőzerővel készül a Vasas is a bajnokság folytatására, a Kazincbarcika ellen hazai pályán kezdő piros-kékek tegnap a szerb bajnokságból az Európa-ligába kijutott Topolyát győzték le 2-1-re igen jó és szervezett játékkal. Bene Ferenc vezetőedző a múlt heti, Csákvár elleni diadal után azt mondta az nb2.hu-nak, hogy a majdani, bácskaiak elleni kezdőcsapatból még nem lehet majd messzemenő következtetéseket levonni…
 
A szombat esti meccsen egyébként a lelátón ült a műtétje után lassan két hete ismét edzeni tudó, nemrég csatlakozott Litauszki Róbert (pénteken játszott a Komarno ellen), a másik két, nyári szerzemény, Silye Erik és Pekár László viszont a kezdőcsapatban kapott helyet, amikor lecserélték őket tapsvihar közepette hagyhatták el a pályát.
 
 

Vasas-Topolya: a visszatérő Feczesin döntött!

 

 
Viszont hiába kezdődik el két hét múlva a bajnokság, a Vasasnál nem végleges a játékoskeret, és egyébként a háttérszemélyzet összetétele sem.
 
Kezdjük az előbbiekkel.
 
Az előbb felsorolt újak mellett még várható további egy-két érkező, viszont távozók is lesznek majd még ugyanilyen számban.
 
Az angyalföldiektől elköszönt már Rétyi Róbert, aki Ajkán folytatja kölcsönjátékosként, míg Lakatos Csaba maga kérte a szerződése felbontását, tegnap Supka Attila, a Kisvárda új vezetőedzője tesztelte. Torghelle Sándorral közös megegyezés alapján nem hosszabbított szerződést a klubvezetés, míg a Tóth Lászlóra érvényes opciós kivásárlási jogával nem élt a Vasas, így visszatért Kazincbarcikára. Hajdú Ádám is távozott, a védő Gyirmótra igazolt, de Bősz Levente és Király Botond sem maradtak, Nagy Zoárd meg Balatonfüreden folytatja kölcsönben.
 
Ivan Rados szerződését egy évvel meghosszabbították, Kalmár Olivér esetében éltek az elöljárók az opciós vásárlási joggal, így az ETO volt játékosa 2024-ig írt alá. Szintén szerződést kapott a 19 éves saját nevelésű kapus, Bánfalvi Dániel.
 
És akkor térjünk rá a vezetésben történt változásokra. Domonyai László általános igazgató és Póth Andrea operatív igazgató már távoztak, de szintén megy Thomas Sowunmi, aki technikai vezetőként dolgozott eddig a klubnál. 
 
Érdekesség, hogy a korábban játékosként közönségkedvenccé vált Sowunmi annak a Balatonfürednek a vezetőedzője, mely gárda ellen jövő hét vasárnap 19 órától az Illovszky Rudolf stadionban az utolsó felkészülési találkozóját játssza Bene Ferenc csapata.
 
Sowunmi utódja egyébként Kopjári Nándor lesz, aki eddig a Szparinál dolgozott, a Fáy utcában mint csapatintéző számítanak rá. Deák Bálint szintén csatlakozott a Vasas szervezési osztályához, ő korábban az MLSZ-ben és a Vasas Kubala Akadémián dolgozott, de szintén érkezik majd Tóvizi Nóra, aki az Újpest szervezési osztályán dolgozott. Jelencsik Alexa szintén fontos tagja lesz a csapatnak, ő a Vasas Kubala Akadémián kezdte el bontogatni a szárnyait, míg Áder András videóelemzőként csatlakozik a szakmai stábhoz, aki szintén az akadémiáról érkezik.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC