nb1.hu

Vasas: fiatal kapus kapott profi szerződést

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSE:
 
,,A 19 éves saját nevelésű hálóőr eddigi 14 éves pályafutása során kizárólag a Vasas kapuját védte!
 
Korábban több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a Vasas Kubala Akadémia legtehetségesebb növendékei rendszeresen lehetőséget kapnak, hogy a felnőtt csapat edzésein bizonyíthassák rátermettségüket.
 
Bánfalvi Dániel, utánpótlásunk U19-es korosztályú kapusa a szezon elején csatlakozott a felnőtt keret edzéseihez, ahol mostantól teljesjogú kerettagként vehet részt, mivel 2024. június 30-ig szóló profi szerződést kapott.
 
A fiatal hálóőr első hivatásos szerződése 14 évnyi piros-kék munka gyümölcse, hiszen Bánfalvi Dániel eddigi pályafutása során kizárólag Vasas-színekben lépett pályára.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– A Vasas FC legfiatalabb kapusa teljes mértékben kimeríti a "saját nevelésű játékos" fogalmát. A 19 esztendős, utánpótlás-válogatott játékos a Vasason kívül korábban soha, egyetlen más klubnál sem szerepelt. 5 évesen lépett be utánpótlásunk kötelékébe, ahol 272 mérkőzésen járta végig a korosztályos csapatokat, hogy mostantól felnőtt csapatunk tagjává váljon. Dani a lassan feledésbe merülő KLUBHŰSÉG fogalmát elevenítheti fel bennünk. Lojalitása, kitartása, képességei és készségei révén az utánpótláskorból kikerülve méltán kiérdemelte a további bizalmat.
 
Bánfalvi Dániel a szerződés aláírását követően nyilatkozott:
– 5 évesen kezdtem focizni a Vasasban, de az, hogy kapus leszek, szinte azonnal eldőlt. Egyrészt megfelelő alkatom volt hozzá, másrészt én voltam az egyetlen jelentkező a posztra, így igazán választásom sem volt… A pasaréti sporttelepen, később pedig a Fáy utcai pályán töltöttem minden délutánom, itt jártam végig a Vasas Kubala Akadémia ranglétráját egészen az U19-es korosztályig. Egyre gyakrabban jártam Vasas-meccsre a régi Illovszky-stadionba, közben pedig fokozatosan tudatosult bennem, hogy egyszer majd itt szeretnék játszani. Az Akadémián töltött éveim alatt rengeteg szép élményt szereztem, de egy sportoló karrierje során akadnak hullámvölgyek is, én viszont akkor is tartottam magam az álmaimhoz: életem első szerződését Vasas-játékosként szeretném aláírni. 14 év munkája most érett be, abban pedig nagyon sok ember segített, hogy idáig eljuthassak. Hálás vagyok a családomnak és az összes olyan szakembernek, akik támogattak engem ezen az úton, Nagy Miklós sportigazgatónak pedig külön köszönöm a bizalmat, hogy lehetőséget kaptam bebizonyítani, alkalmas vagyok a Vasas kapuját védeni. Most, hogy ez a mérföldkő eljött az életemben, szeretném a felnőtt csapatot legjobb tudásom szerint ahhoz segíteni, hogy újra az első osztályban szerepelhessünk!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC