nb1.hu

Vasas: figyeli az Inter, a Monaco, a WHU és Stoke, de most aláírt

Két fiatal tehetséggel köttetett megállapodás.

ÍME, A VASAS BEJELENTÉSE:
 
"Szilágyi Szabolcs és Sztojka Dominik profi szerződést írt alá
 
A Vasas Kubala Akadémia két tehetséges fiatal játékosa 2026. június 30-ig szerződött Angyalföldre.
 
A kolozsvári születésű Szilágyi Szabolcs a román élvonalbeli FC CFR 1907 Cluj együttesénél eltöltött 10 év után, 2020 nyarán érkezett Angyalföldre. A fiatal játékos azonnal az U19-es korosztály alapemberévé vált, a tavalyi 25 forduló alatt 24 alkalommal kezdőként szerepelt a mérkőzéseken, egy meccsen csereként szállt be, nyáron pedig ezüstérmes helyen végeztek az MLSZ országos, kiemelt bajnokságában. Szabolcs közben folyamatosan részt vett a Vasas FC programjain, edzőmérkőzéseken szerepelt és a felnőtt csapat keretének tagja lett. Az idei évadban 17 esztendősen debütált az Ajka elleni győztes bajnoki nyitányon, majd kezdőként bizonyított a Budafok, a Siófok és a Kecskemét elleni összecsapások során, csereként pedig további 9 mérkőzésen lépett pályára. Csapatunk legutóbbi, 4-1-es sikerrel záruló Csákvár elleni bajnoki meccsén Szabolcs volt a negyedik gólszerző, ezzel megszerezte tétmeccsen élete első felnőtt találatát. A tehetséges labdarúgó a MOL Magyar Kupa sorozatában is szerephez jutott: a Budaörs ellen a kezdő tizenegyben számított rá a szakmai stáb, Jászberényben csereként segítette csapatunkat, szerdán pedig – élete talán egyik legnagyobb emlékeként – az élvonalbeli Ferencváros ellen kezdőjátékosként lépett pályára.
 
Sztojka Dominik neve nagyon hamar berobbant a köztudatba, a sportsajtó számtalan cikket közölt azzal kapcsolatban, hogy a fiatal játékos tehetségére a West Ham United, az FC Internazionale, a Stoke City FC – és azóta már az AS Monaco FC – együttese is felfigyelt. Dominik 2020 nyarán került a Vasas Kubala Akadémiára, az akkor 16 esztendős középpályás rendre idősebb korosztályokban szerepelt, csapataiban mindig alapember volt. Rendkívül gólerős játékosként eddigi pályafutásának 215 tétmérkőzésén – 177-szer kezdő játékosként – kimagasló gólátlaggal rendelkezik, összesen 191 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. 22-szeres utánpótlás-válogatott labdarúgóként tagja volt a nemzeti tizenegy – többek között – Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Svájc, az USA, Olaszország, Hollandia és Horvátország elleni keretének, a Finnország, Venezuela és Szlovénia elleni győzelmek során pedig gólokkal is bizonyította rátermettségét. 2021-ben Dominik 3 találatával elitkörbe jutott az U19-es magyar válogatott, a rangos Vilotic-torna ezüstérmes helyezése mellett a fiatal labdarúgó a gólkirályi címet is megszerezte. A játékos már akadémistaként kerettagja lett felnőtt csapatunknak, rendszeresen részt vett az edzéseken és bizonyított a felkészülési mérkőzéseken. Az idei 22 bajnoki forduló alatt 3 mérkőzésen kezdőként lépett pályára, 5 meccsen csereként szállt be, a Szolnok elleni gólzáporos győzelemből pedig 1 találattal vette ki a részét. A MOL Magyar Kupa sorozatában keretben volt a Ferencváros elleni rangadón, a Jászberény és a Budaörs ellen pedig a pályáról segítette csapatunkat.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– 4 évvel ezelőtt azzal az inspirációval kezdtem el dolgozni a Vasas Kubala Akadémián, hogy a hosszú távú munka eredményeként idővel egyre több játékos kerüljön beépítésre a saját utánpótlásunkból a Vasas felnőtt csapatába. Ezt érzem valódi értékteremtésnek a klub szempontjából, hiszen tehetségeket fedezünk fel és integráljuk őket a felnőtt futballba, hogy a Vasas és a magyar labdarúgás értékeivé váljanak. Az egyaránt 2003-as születésű Szilágyi Szabolcs és Sztojka Dominik két olyan fiatal labdarúgó, akik megfelelő képességekkel, készségekkel és képzettséggel rendelkeznek ahhoz, hogy az akadémiai rendszerből most kikerülve, további hasonló fejlődésük esetén, a jövő Vasasának pilléreivé válhatnak. Ma mindketten fontos mérföldkőhöz érkeztek azzal, hogy megkapták hosszú távra szóló, 2026. június 30-ig tartó, első felnőtt hivatásos szerződésüket.
 
Szilágyi Szabolcs:
– Nagyon örülök és óriási megtiszteltetés számomra, hogy egy ekkora klubban tudtam aláírni életem első profi szerződését. A legfőbb célom az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak és év végén feljussunk az első osztályba. Szeretném megköszönni Nagy Miklósnak, hogy Kolozsvárról ide tudtam szerződni az Akadémiára és megkaptam mindent ahhoz, hogy profi futballista legyek. Az Akadémián nagyon jó pillanatokat élhettem át, rengeteg emlék van bennem. A legfontosabb az, hogy mindig dolgozzunk a céljainkért és ez fogja meghozni az eredményeket. Kolozsvár nagyon messze van, az elején nehéz is volt ez az út, főleg úgy, hogy a családtól távol kerültem, de most visszagondolva is azt érzem: századszor is újrakezdeném!
 
Sztojka Dominik:
– Nagyon boldog vagyok, hogy most már hivatalosan is a felnőtt csapat tagjává válhattam, ez volt mindig a célom, hogy profi futballista lehessek. Nagyon örülök neki, hogy az Akadémiáról a felnőtt csapatba kerültem, mert ez azt jelenti, hogy számítanak rám. Innentől csak arra koncentrálok, hogy hétről hétre fejlődjek és mindig egyre jobb legyek. Nap mint nap dolgozni kell azért, hogy jobb játékossá válhassunk, az Akadémián is így futballoztam, ezután is így fogok!"
 
Korábban már jeleztük, hogy a Vasas szerződést hosszabbított Farkas Botonddal, akit kölcsön is adtak a Békéscsabának: 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC