nb1.hu

Vasas: fokozatosan építi magát az egyik gólfelelős

Felidézte a fájdalmas esetet.

Már elkezdte a futóedzéseket Birtalan Botond, aki február végén sérült meg. A Vasas egyik gólfelelőse nem szeretné elkapkodni a visszatérést, a szakmai stáb segítségével fokozatosan építi fel magát.
 
A KBSC találkozó előtti edzésen, egy szerencsétlen mozdulat következtében sérült meg Birtalan. Súlyos volt a sérülése, térdszalag-húzódás, a vádlijában pedig részleges izomszakadás. A támadó így idézte fel az esetet, valamint arról is mesélt a vasasfc.hu-nak, hogy jelenleg milyen állapotban van:
 
,,Éppen a támadásvezetéseket gyakoroltuk, a védők ellen játszottunk. Tóth Bence labdát szerzett, én megtámadtam, ő csinált egy ütemcselt, majd megpróbáltam hirtelen irányt változtatni, de rosszul sikerült a kitámasztásom. A lábam nyújtott helyzetben oldalra csuklott, ráadásul roppanást is lehetett hallani, ami miatt azonnal megállt a játék és mindenki futott hozzám. Nagyon megijedtünk, hiszen általában egy keresztszalag-szakadást kísér ilyen hang. Számos vizsgálat következett, s végül kiderült, hogy a térdszalagom szerencsére "csak" meghúzódott, ám a vádlim már nem úszta meg ennyivel, leszakadt 3 centi izom. Szükség volt néhány hétre, míg gyógyul a lábam, de a stáb végig mellettem állt. Gaál Miklós erőnléti edzővel egyeztetve a héten már elkezdtem a futóedzéseket, szerencsére semmi fájdalmat nem érzek. Mivel a belső oldalszalag is meghúzódott a térdemben, így még nem tökéletes minden mozdulat."
 
A futóedzés első napján, kocogás volt előírva Birtalan számár, a második napon viszont már a gyorsabb tempójú futásra is jól reagált a szervezete. Elkezdhette az iramváltásos futásokat is, de a sprintelést még nem próbálta.
 
,,Türelmesnek kell lennem, hiszen közel 8 hetet hagytam ki. Úgy gondolom, ha a futással jól haladok, mellette pedig elvégzem a kiírt comberősítő- és mobilizációs gyakorlatokat úgy, hogy továbbra sem fogok fájdalmat érezni, akkor hamarosan teljes értékű edzésmunkát tudok majd végezni."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC