Vasas: ha kell, akkor változtatnak - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Vasas: ha kell, akkor változtatnak

Simon Zoltán - 2021. December 21. Tuesday 20:14
Rengeteg fiatal reménység van Angyalföldön.
Kép forrása: Vasas FC
Hatalmas verseny volt az ősszel a feljutó helyekért, volt olyan állapot is, hogy az újonc Kecskemét volt átmenetileg az élen, de nagy meglepetésre, szintén remek teljesítményt nyújtva, a Haladás is volt listavezető, de a téli pihenőre mégis úgy vonulhatnak el a csapatok és majd kezdhetik meg a felkészülésüket a tavaszi szezonra, hogy a két legesélyesebb gárda van az első két helyen.
 
Az elsőn az utolsó fordulóban élre került DVTK, a másodikon a sokáig első Vasas. Az a Vasas, mely tavaly nem jutott fel az élvonalba, és az akkor megszerzett fájdalom még mindig szanaszét marja és tépi szinte minden egyes pillanatban az angyalföldi hívek már amúgy is szinte cafatokba marcangolt lelkét.
 
A Vasas érdekes őszön van túl, mert voltak sziporkázó meccsei, mint amikor a Dorogot verte meg 5-0-ra, de olyan mélypontjai is, mint amikor az utolsó Tiszakécskétől kapott ki 1-0-ra. Azt viszont tudni kell, hogy akárcsak a Diósgyőr esetében, a Vasas ellen is mindegyik gárda kettőzött, de néha megháromszorozódott vagy inkább megnégyszereződött erővel küzd és harcol úgy, hogy szinte mindegyik játékosa a könnyebb úttal, a rombolással és nem az építkezéssel foglalkozik.
 
És erről szinte valamennyi angyalföldi és diósgyőri játékos sokszor mesélt már, és ez az alaphelyzet, ami a tavasszal is így lesz, fontos eleme volt annak az interjúnak, amit a Vasas médiacsapata készített Kuttor Attila vezetőedzővel.
 
 

 
A beszélgetés közben Kuttor őszintén beszélt a csapata mögött lévő és előtte álló szakmai kihívásokról, de arról az örömteli tényről is, hogy rengeteg fiatal kapott bizonyítási lehetőséget már az ősszel, és ahogy utalt rá, ez így lesz majd a tavasszal is, hiszen tele vannak reménységekkel.
 
ÍME, A VASAS INTERJÚJA KUTTOR ATTILÁVAL:
 
"Melyek voltak a legfontosabb elvárások, célkitűzések, amikor elfogadtad a Vasas ajánlatát?
Nagy Miklós sportigazgató elmondta akkoriban többször is, hogy másfajta futballal, kicsit egyedi szemlélettel szeretne szerepelni a Vasas, mint korábban. Ehhez kellett hozzátennem a saját tudásomat. Azt gondolom, ez megtörtént. Viszont természetes, hogy egy új kapcsolat, egy új vezetőedző személye nem öt perc alatt látszik meg egy csapaton, sem annak a játékán. Ez velünk is így van, járjuk a hadak útját a mai napig is. Az elmúlt fél év - miközben eredményt is kellett produkálni - azzal telt el, hogy megismertem a csapatot, a játékosokat, a klubot és fordítva. Mert a stábot is meg kellett ismerniük a többieknek, az elvárásainkat, a követelményeinket. Ezen az úton haladunk tovább, aminek még nem értünk a végére.
 
Nem éreztél a közös munka elkezdésekor csalódottságot azokon a játékosokon, akik már az előző bajnokságban is itt voltak és átélték azt, hogy sajnos nem sikerült feljutnunk az élvonalba?
Tapasztaltunk ilyet, mert mindenkinek fájt, de pont amiatt, hogy új impulzus érte a társaságot, egyből próbáltuk előre mozdítani őket. Azonnal igyekeztünk felvenni az új arculatot, kimozdítani mindenkit az apátiából. Szerintem ez sikerült, mert nem gondolom, hogy magába roskadt csapat benyomását keltettük bármikor is. És ez akkor is így van, ha tudom, hogy mindig, mindenki jobbat szeretne.
 
 

 
Melyek voltak az őszi idény legfontosabb tapasztalatai?
Két részre bontanám. Egyrészt kellemesebb tapasztalatot levonni egy győztes összecsapás után. Nagy mondás viszont, hogy a vereségekből lehet a legtöbbet tanulni, mi pedig levontuk belőlük a következtetéseket. Próbáltunk kielemezni minden találkozót, mert mindegyikből lehet tanulni. Ebből az elvből kiindulva kell elérnünk, hogy folyamatos legyen a munka és a fejlődés. Másrészt mindenki saját magához képest próbált megfelelni annak, amit neki személyre szabott igényként támasztottunk. Mindenki megtett mindent azért, hogy a legjobbját nyújtsa, kinek így, kinek úgy sikerült. Mi is kiértékeljük a tapasztalatokat, átbeszéljük őket, ha kell, akkor változtatunk.
 
Minden csapat minden játékosa és edzője elmondja a szakértőkkel együtt, hogy nagyon nehéz teljesíteni az NB II-ben. Miért lehet ez?
Nem csak az NB II-ben van ez így. Ha megfigyeljük a világ futballját, akkor látható, hogy az alapvető dolgokat nagyon sokan tudják. Ezért komoly feladat a siker, illetve a meccseken a győzelem. Az NB II-től abszolút ezt kaptam vissza, sőt, kicsit hatványozottabban is. Eddig még nem dolgoztam a másodosztályban, ez új feladat nekem is. Az NB II is sokat fejlődött, főleg a fizikai mutatók és a játék szervezettségében. Amelyik csapat megnyeri a bajnokságot vagy feljut, az megérdemli, hogy az élvonalban szerepeljen.
 
A meccs előtti nyilatkozatokban, fogadkozásokban egyértelmű volt idén ősszel is, akárcsak az előző bajnokágban a pályán is, hogy mindenki a Vasas ellen akarta a legjobbját nyújtani. Most is így volt?
A mai futballban már szinte semmit nem lehet elérni úgy, ha a játékos és a csapat nem ad ki magából mindent, ami éppen benne van. Tapasztaltuk igen, hogy ellenünk hatványozottan akarnak az ellenfelek, de nekünk ezt el kell tudni viselnünk, ha el akarjuk érni a célunkat.
 
Rengeteg a fiatal a játékoskeretben, jól működik a Vasas Kubala Akadémia, tehetségeink rendszeresen tagjaik a korosztályos válogatottaknak.
Ebben a fél évben ebben a szegmensben is előre léptük. A nyarat úgy kezdtük, hogy nagyon sok fiatalt megnéztünk a 2002-es 2003-as korosztályból. Az élet úgy hozta, hogy több 2003-as került be az első csapat keretébe, mint 2002-es. Ők nagyobbat léptek előre, megismerkedhettek a felnőtt futballal. Egy-egy meccsen szerepet is kaptak, ami a saját és egyben a Vasas fejlődését is szolgálják. Abszolút bizakodó vagyok a jövőt illetően, mert bőven vannak tehetségeink.
 
 

 
Milyen útmutatással engedted el a csapatot a pihenőre?
Nem klasszikus időszakot idéz a téli alapozás, mert sokkal rövidebb idő áll a rendelkezésre a felkészülés során. Éppen ezért a pihenő alatt van passzív pihenő, utána van egy aktív rész házi feladattal, kiosztott edzéstervekkel. Január harmadikán találkozunk, négy hét után pedig már jön az első bajnoki mérkőzés.
 
Ezen a találkozón kapásból az éllovas Diósgyőrt fogadjuk. Ez azért fontos, mert ősszel azt nyilatkoztad az Indexnek, hogy a bajnokság egy maraton, nagy a táv, a végén kell elöl lenni.
Még mindig egy hosszú távú versenyen veszünk részt. Ugyanúgy három pontot adnak a DVTK elleni meccsért is, mint bármelyikért. Természetesen ez a meccs az első és a második csatája, ezért rangadó hangulata lesz, de ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik találkozónk.
 
Mit üzensz a szurkolóknak?
Először is nagyon szépen köszönöm nekik, hogy a csapat mellett vannak, elképesztően sokat jelentenek a Vasasnak és nekünk is. A legszebb, legmeghittebb ünnepeket kívánom mindenkinek, és azt is, hogy mindenki egészséges maradjon. Mi pedig közben azért dolgozunk, hogy a nyaruk is örökké emlékezetes és boldog legyen!
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 06. 29. 14:49

Vasas: a Puskás Akadémiától érkezett játékos - reakciók

Nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik.
2022. 06. 29. 14:38

Két fiatal magyar játékos is Szlovéniába igazolhat?

Edzőmeccsen léptek pályára.
2022. 06. 29. 14:02

Kecskemét: újabb szerződéshosszabbítások - reakciók

Két játékos sorsa dőlt el.
2022. 06. 29. 13:16

Vidi: távozik a brazil légiós?

Az előző szezonban kölcsönadták őt.
2022. 06. 29. 13:36

Sokan távoztak az MTK-tól, eldőlt a csákvári kulcsemberek sorsa

A Puskás Akadémiától érkezett játékos a Tiszakécskéhez.
2022. 06. 29. 10:23

MTK: újabb légiós távozott

62 NB I-es meccsen lépett pályára.
2022. 06. 29. 11:59

Kaposvár: edzőváltás - részletek

Hivatalos bejelentések.
2022. 06. 28. 20:09

9 játékos érkezett a Budaörshöz, válogatott védővel erősített a Tatabánya

15 év után távozhat a Jászberény védője.
2022. 06. 29. 12:48

Vidi: 500 ezer euróért távozhat a védő

A két klub között megszületett a megállapodás.
2022. 06. 29. 12:22

Újpest: megy vagy marad a húzóember? - reakció

Egyértelmű választ adott.
2022. 06. 28. 19:46

Gyászolnak a nyíregyháziak, távozik a DVTK támadója

Rutinos csatárt szerzett meg a Tiszakécske, eligazolt a Gyirmót védője.
2022. 06. 28. 13:17

Pécs: új vezetőség alakulhat

Több távozó és érkező lehet.
2022. 06. 28. 12:29

NB I-es rutinnal rendelkező játékost igazolt a DEAC

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 28. 11:41

Paks: elkezdték a felkészülést

Hat edzőmeccs is a programban.
2022. 06. 29. 11:36

Honvéd: külföldön folytathatja a távozó játékos

3 gólt szerzett az NB I-ben.
2022. 06. 29. 11:15

Kecskemét: fontos közlemény a stadionról - reakció

Zajlanak a munkálatok.
2022. 06. 29. 10:49

Újabb magyar tehetséget szerzett meg a ZTE - reakció

Az U17-es válogatottban több meccsen bizonyíthatott.
2022. 06. 29. 09:44

ZTE: tehetséges védő pótolhatja a távozó kulcsembert

125 ezer euróra becsülik az értékét.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!