nb1.hu

Vasas: harc a még kézzel fogható és a megvalósíthatatlan célért

Július 29-én kezdődött a történetü(n)k.

Július 29-én reggel 9 óra 32 perctől kezdve minden Vasas-szurkoló a szívéhez kapott. Nem azért, mert tömeges szívinfarktust kaptak, hanem azért, mert a klubhonlapon megjelent a beszámoló az előző este tartott szurkolói ankétról. Érdemes felidézni Domonyai László klubigazgató szavait:

„Ezen a nyáron birtokba vettük a nemzetközi standard méretű, hibrid borítású edzőpályánkat, ami eddig nem állt rendelkezésünkre. Korábban két kis pályán kellett gyakorolni, ami mondani sem kell, nem volt ideális a felkészülés szempontjából. A második nagy segítség a stadion, amelynek minden szegletébe belekerült a Vasas, egy olyan csoda, ami megérint minden Vasas-szurkolót. Bátran kijelenthetem, hogy ez több, mint bármelyik másik stadion itthon. Ebből következik a harmadik tény, mégpedig az, hogy eddig idegen stadionban játszottuk a hazai mérkőzéseinket, most azonban egy igazi szentélyben fogadhatjuk az ellenfeleket, ami hatalmas előny. A negyedik és szintén nagyon fontos dolog az, hogy a keret az első perctől összeállt, június 24-én a szakmai stáb a végleges kerettel kezdhette meg a felkészülést, ami egyedülálló. Ez már 100 százalékosan Szanyó Károly csapata, azokkal a játékosokkal, akiket ő szeretett volna, és azokkal a stábtagokkal, akiket ő kért. Nem összevásárolt zsoldosokat szerettünk volna szerződtetni, hanem olyan játékosokat, akik otthonra lelnek nálunk, fiatalok és elhivatottak. Világosan meghatároztuk a célt: ennek a csapatnak 2020 májusában fel kell jutnia, hiszen a Vasasnak az NB I-ben a helye. Nekünk az a feladatunk, hogy ezért dolgozzunk. Ugyanakkor szeretnénk a Magyar Kupában is jól szerepelni és legalább egy NB I-es ellenfelet elbúcsúztatni, meg akarjuk mutatni, hogy nem NB II-es csapat vagyunk.”

A beszámoló így fejeződött be: „Az ankét végén klubigazgatónk elmondta, hogy a feljutást követően belátható időn belül szeretnénk valamilyen címet nyerni, NB I-es bajnokságot vagy Magyar Kupát.”

 

Augusztus 16-án pénteken, 15 óra 12 perckor a következő nyilatkozat látott napvilágot, szintén a klubhonlapon, de most Szanyó Károly vezetőedzőtől idézünk:

„ Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az Ajka jobb csapat annál, mint, amit a helyezése tükröz. Nem szeretnék azonban mélyreható elemzésekbe bocsátkozni, vasárnap este 19 órakor a tettek beszéljenek.”

A vezetőedző mindezeket azután és azért mondta, mert a Vasas a nyitófordulóban, hatalmas meglepetésre 2-1-re kikapott Dorogon, majd a következő fordulóban, 2-0-s hátrányból, parádés játékot bemutatva végül 5-2-re győzte le a Soroksárt, mert következett a csabai túra, a Békéscsaba teljesen megérdemelten nyert 2-0-ra. Így kijelenthető, hogy a komoly, talán túlságosan is komoly álmokat szövögető angyalföldiek eléggé beragadtak a rajtnál. Éppen ezért bíztak benne Angyalföldön, hogy az újonc, pont nélküli Ajka ellen, hazai pályán, ismét rátalál a győzelembe vezető ösvényre az angyalföldi alakulat.

Nem talált rá, a találkozó 1-1-es döntetlennel végződött.

Szanyó Károly így értékelt a mérkőzés után:

„A meccs előtt azt mondtam, hogy ezúttal a tettek beszéljenek, de ezt nem tartottuk be 100 százalékosan. Egy lelkes, szervezett ellenfelet kellett volna feltörni, voltak ugyan lehetőségeink, de az ellenfélnek is, hogy három ponttal távozzon. Ennél nagyobb koncentrációt várok a csapattól. Elfogadhatatlan, hogy egy mérkőzésen nem lövünk kapura, minden mellé vagy fölé ment, sajnos Birtalan Boti fejese a kapufán csattant. Hatalmas segítség a szurkolók buzdítása, minden szimaptizánsunkra szükség van. Most egy szerencsétlen periódusban vagyunk, nem úgy jönnek az eredmények, ahogy szeretnénk. Bízom benne, hogy ki fogunk lépni a negatív szériából, de azokat az óriási hibákat, amelyeket rendszeresen elkövetünk, ki kell javítanunk.”

A Vasas, 4 forduló után 5 ponttal van (már) lemaradva a második helyen álló ETO mögött, ám fontos leszögezni, a klubvezető és a szakmai vezető nyilatkozatai minden esetben helytállóak voltak. Pontosan vázolták fel a lehetőségeket, a közeli célokat , az viszont már más kérdés, ha a piros-kékek feljutnának, akkor sem ők, sem más csapat nem tudna még évekig beleszólni a Fradi és a Vidi aranyéremért folyó harcában az élvonalban (a Magyar Kupa, a kupa sajátosságai miatt kicsit azért más tészta).

A Vasas a következő fordulóban az eddig szárnyaló Tiszakécske vendége lesz, majd fogadja az igen masszív Kazincbarcikát. Ezeken a meccseken 6 pontot kell szereznie a Szanyó-csapatnak, mert utána jön az első olyan mérkőzés, amikor feljutásra esélyes ellen játszanak, mert az ETO-t fogadják majd.

A mezőny nagyon sűrű, így minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van.

Pláne akkor, ha egy csapatnak kézzel fogható és gyakorlatilag, évekig meg nem valósítható céljai is vannak egyszerre.

 

1 Aqvital FC Csákvár 12
2 WKW ETO FC Győr 9
3 BFC Siófok 8
4 MTK Budapest 7
5 Budaörs 7
6 Kazincbarcika 7
7 Budafoki MTE 6
8 Nyíregyháza Spartacus FC 6
9 Duna Aszfalt TLC 6
10 Békéscsaba 1919 Előre 6
11 Szolnoki MÁV FC 6
12 Dorogi FC 6
13 Szombathelyi Haladás 6
14 Szeged-Csanád Grosics Akadémia 5
15 Vasas FC 4
16 Soroksár SC 4
17 Vác FC 3
18 Gyirmót FC Győr 2
19 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1
20 FC Ajka 1

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC