nb1.hu

Vasas: karácsonyi összefogás

Hivatalos közlemény.

ÍME, A VASAS HIVATALOS KÖZLEMÉNYE:
 
,,A Vasas labdarúgóinak anyagi felajánlásaival, háttérstábunk összefogásával és a Vasas Kubala Akadémia ajándékaival klubunk a karácsonyi ünnepi időszakban sem feledkezett el arról, hogy adni jó: a Vasas FC csatlakozott az országos "Jónak lenni jó" kampányhoz, karácsonyi csomagokat juttat el a nehéz helyzetben élő Vasas-szurkolókhoz, tartós élelmiszerrel és játékokkal segíti az angyalföldi szociálisan rászoruló családokat, játékosaink személyesen váltják valóra a 13. kerületben élő nehéz sorsú gyermekek karácsonyi álmait, meleg étkeztetéssel igyekszünk levenni a terheket a Nyírő Gyula Kórház egészségügyi dolgozóinak válláról, illetve több fronton is csatlakoztunk az SMA-beteg Burinda Zsombor gyógykezeléséhez. A Vasas karitatív megmozdulásán az MTVA és a TV13 stábja is forgatott.
 
"JÓNAK LENNI JÓ!"
A VASAS FUTBALL CLUB IS CSATLAKOZOTT AZ ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI KAMPÁNYHOZ
 
A közmédia egésznapos műsorfolyam keretében várja december 20-án a felajánlásokat a kilencedik "Jónak lenni jó!" elnevezésű jótékonysági kampányában, amellyel idén az autista gyermekeket és családjaikat szeretnék támogatni. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet szakmai együttműködő partnere az Együtt az Autistákért Alapítvány, az idei kampánynak köszönhető támogatásokból pedig a tervek szerint éppen a XIII. kerületben nyílna számukra diagnosztikai és terápiás centrum. Az Autista Mintaház – Diagnosztikai és Terápiás Centrum fontos küldetése, hogy minden itt gondozott gyermek fejlődését személyre szabott terápiás eljárásokkal segítsék a lehető legjobb életminőség elérése érdekében.
 
A "Jónak lenni jó!" az elmúlt nyolc évben már bizonyította, hogy képes az összefogás megteremtésére, a kezdeményezéshez pedig idén a Vasas Futball Club is csatlakozott egy, a csapat és a stáb által aláírt 2020/21-es Vasas-mez felajánlásával. A felajánlott tárgyakat folyamatosan meg lehet vásárolni, a legértékesebbek közül néhányat december 20-án, élő adásban árverezésre bocsájtanak. Ezen a napon egy reggeltől estig tartó műsorfolyammal zárul a jótékonysági kampány, amelybe a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik. Bízunk benne, hogy felajánlásunkkal segíteni tudunk az autista gyerekek fejlesztését segítő központ létrehozásában.
 
"HAJRÁ VASAS, MINDÖRÖKKÉ ANGYALFÖLD"
KARÁCSONYI CSOMAGOK A NEHÉZ HELYZETBEN ÉLŐ VASAS-SZURKOLÓKNAK
 
Bár egy ideje sajnos újra zárt kapuk mögött, nézők nélkül kell labdarúgó-mérkőzéseket játszanunk, a Vasas nem feledkezett meg szurkolóiról. A fertőzésnek leginkább kitett és veszélyeztetett idősebb generáció tagjainak, illetve a nehéz körülmények között élő drukkerek és családok kezét ezúttal sem engedtük el. A szurkolói csoportok közreműködésével felmérést végeztünk, melynek alapján háttérstábunk tagjai a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia "szeretetcsomagjait" juttatták el a felnőtt csapatot hosszú évek óta kitartóan buzdító drukkerekhez.
 
Tavasszal már volt egy ugyanilyen kezdeményezésünk, akkor játékosaink a fokozott egészségügyi előírásokat betartva, személyes érintkezés nélkül keresték föl szurkolóinkat, a reakciók láttán pedig nehéz volt szavakat találni. A feltárult és megismert sorsok még közelebb hoztak minket egymáshoz, a klub és szurkolói közötti kapocs betonerős, a felénk áradó szeretet végtelen, mi pedig sosem lehetünk ezért elég hálásak. Természetes volt, hogy karácsony közeledtével újra meglátogatjuk nehéz sorsú szurkolóinkat, az ajándékcsomagokkal kis melegséget hozva az idei sajátos, koronavírus-járvány által megpecsételt ünnepi időszakba.
 
"FIGYELÜNK EGYMÁSRA"
TARTÓS ÉLELMISZER, JÁTÉKOK ÉS ÜNNEPI AJÁNDÉKOK AZ ANGYALFÖLDI CSALÁDOKNAK
 
A HÍD Család- és Gyermekjóléti Központ elsődleges célja, hogy – a veszélyeztetettség megelőzése és a kialakult veszélyeztetettség megszüntetése mellett – az általuk gondozott gyermekek a saját családjukban nevelkedhessenek. A "HÍD" nevének szimbolikus értelmében a kapcsolati kommunikációs, együttes munkában megvalósuló lehetőségekben keresi a családdá, – csoporttá, – társadalommá szerveződés útját. Munkájukat a magas szintű szakmai tudás, a kerületben élő kiszolgáltatott, nehéz helyzetű családok iránti.emberi elköteleződés és szolidaritás jellemzi.
 
A Vasas labdarúgói tartós élelmiszerrel, friss gyümölcsökkel, vitaminokkal, gyermekjátékokkal, karácsonyi meglepetésekkel és piros-kék ajándékokkal pakolták tele a Vasas-buszt, amely meg sem állt a Tüzér utcai családsegítő központig, ahol a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa alá kerültek a családoknak szánt ajándékok.
 
"VALÓRA VÁLTOM AZ ÁLMAIDAT!"
JÁTÉKOSAINK TELJESÍTIK A 13. KERÜLETI HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK KARÁCSONYI KÍVÁNSÁGAIT
 
Angyalföldön idén sok fa alá Vasas-mezben érkezik a szeretett ajándék. A 13. kerületben élő, hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családok számára hatalmas terhet ró a hétköznapok során elengedhetetlen feltételek megteremtése, a legtöbb esetben – karácsony közeledtével főleg – ez különösen nehéz, a családok erejükön felül próbálnak örömet okozni gyermekeiknek.
 
A Vasas gondolt egy merészet és megpróbálja minél több, a kerületben élő, szociálisan nehézsorsú gyermek álmát megvalósítani. Játékosaink a Jézuskának szánt kívánságlistára fölírt ajándékokat személyesen vásárolják meg, azokat becsomagolják, majd minden labdarúgó egyedileg, névre szóló, fényképes üzenettel ellátva adja majd át azoknak a gyermekeknek a csomagot, akik év közben hatalmas szívükkel a lelátóról vagy otthonaikból buzdítják a Vasas csapatát.
 
"KÖSZÖNJÜK, AMIT ÉRTÜNK TESZTEK!"
MELEG ÉTKEZTETÉS A NYÍRŐ GYULA KÓRHÁZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓINAK
 
Klubunk kiemelten figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány elleni harcot, az egészségügyi dolgozók emberfeletti, közel egy éve tartó küzdelmét. A Vasas labdarúgása tiszteletét és megbecsülését fejezi ki a koronavírus-veszély ellen hadat viselő egészségügyi dolgozók munkáját látva, így nem is volt kérdés, hogy megfeszített mindennapjaikat, körülményeiket a felnőtt csapat játékosai anyagilag is támogatni kívánják. A szakemberek hősként tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a vírus terjedését lassítsák, megfeszített munkájukkal óvják mindannyiunk egészségét.
 
A Nyírő Gyula OPAI dolgozói között számos szakember vidékről utazik órákat azért, hogy emberéleteket mentsen, betegeket gyógyítson. Az orvosok és ápolók zöme "aludni jár haza", a minőségi munkavégzés és a terhek csökkentése érdekében a Vasas játékosai a koronavírus-járvány által érintett teljes részleg meleg étkeztetését biztosítják a a karácsonyt megelőző időszakban annak érdekében, hogy az egészségügyi szakemberek az ünnepek közeledtével több időt tölthessenek családjaikkal.
 
"GYÓGYULJ MEG ZSOMBI!"
AZ SMA-BETEG BURINDA ZSOMBOR GYÓGYKEZELÉSÉHEZ A VASAS FUTBALL CLUB IS CSATLAKOZOTT
 
Burinda Zsombor egy 1 éves szuper kislegény, akinél SMA1-es betegséget állapították meg.​ A gerinc eredetű izomsorvadás egy ritka öröklődő betegség, amit génhiba okoz és a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Több csöppségnek zajlott már gyűjtés a világ egyik legdrágább – 730 millió Ft-os gyógyszeres terápiás kezelésére, Zsombor gyógyulásához a Vasas most több fronton is csatlakozott.
 
A csapat és a stáb által aláírt 2020/21-es Vasas-mez felajánlásával, az abból befolyt összeggel a Vasas Futball Club szeretne hozzájárulni Zsombor gyógyulásához, Feczesin Róbert viszont további akcióhoz is csatlakozott: sportolók, zenészek és közéleti személyiségek mellett csapatkapitányunk aláírása is szerepel azon a labdán, melynek – árveréséből befolyt – összege szintén Zsombor gyógyulását fogja segíteni."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC