Vasas: lifttel vagy lépcsőn kell továbbmenni? - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Vasas: lifttel vagy lépcsőn kell továbbmenni?

Simon Zoltán - 2020. február 17. hétfõ 16:57
Kétszer is megnevettettük Bene Ferencet, akinek nem lett több haja.
Kép forrása: Vasas FC
„Ébresztő!”
 
Jó 30 perce gyűrte már egymást a sokkal esélyesebb Vasas és a bennmaradásért küzdő Tiszakécske az Illovszky Rudolf Stadionban, amikor az angyalföldi ultrák rázendítettek az általában a játékosok és a szakmai stábok lelkibe jó mélyen és tüskésen, szúrósan belehatoló, de inkább belemaró rigmusra.
 
Egyébként teljes joggal tettek így!
 
A Tiszakécske vezetett ekkor 1-0-ra, nem is akármilyen átlövés után, a Vasas meg görcsös volt és nem találta a ritmust. Az ultrák, és egyébként a többiek is, a csapatuk iránt érzett féltés/szerelemtől vezérelve meg most is olyat kiáltottak, mint mindig. Azt, amit a szívük diktált.
 
És ez még akkor is így volt, amikor a két csapat játékosai az öltözőbe bandukoltak az első félidő végeztével. Az angyalföldi fejek le voltak horgasztva, a tiszakécskei tekintetek egyenesek és büszkék voltak, a közönség meg ébresztőt követelt. Akkor már gyakorlatilag tényleg az egész stadion.
 
És ezt követelhette a játékosaitól Bene Ferenc is az öltözőben a második félidő előtt. Az a Bene Ferenc, aki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elismerte honlapunknak, hogy bizony a szurkolóknak igazuk volt.
 
 
 
De addig és utána is mondott még mást is.
 
„Mondhatnám azt is, hogy nem lett több hajam ettől a meccstől. Ilyen a futball, mert hosszú út vezet ahhoz az állapothoz, hogy nyerjünk is és még közönségszórakoztató játékunk is legyen. Ettől még odébb vagyunk. Az első félidő sem volt véletlen. Sokkal több futóteljesítményt kell belevinnünk a játékunkba, sokkal magasabb fordulatszámon kell pörögnünk. Tudni kell, hogy nagyszerűen, szervezetten védekezett az ellenfél, beállt tíz emberrel, de ez nem újdonság a számunkra. Nyilván nem érdemtelenül, de találtak egy gólt, ami nagyszerű átlövés volt. Ilyen van a futballban, hogy dominálsz, de nem tudsz komoly helyzetet kialakítani, illetve, amikor sikerül, nem találsz kaput. És akkor az ellenfél egy hatalmas lövésből gólt szerez. A szünetben elhangzottak bizonyos dolgok, de ez maradjon a csapat és az én titkom. Úgy gondolom, nagyszerűen reagáltak és egy egész más minőségű csapat ment ki a pályára a folytatásban. Ott már helyenként közönségszórakoztató játékot nyújtottunk, de továbbra azt vallom, kell, hogy mindenki kimozduljon a komfortzónájából. Az, amit az első félidőben beletettünk munkát, kevés volt, viszont a másodikban nagyszerű csapategységet mutattunk. Az akkor bemutatott teljesítményükre büszkék lehetnek. Ez biztató lehet a jövőre nézve. Megfutották a játékosaim azokat a sávokat, amiket az elsőben nem. Sokkal komolyabb futómennyiséget tettek le az asztalra, magasabb ritmusban játszottunk. Három-egynél még szerettünk volna kontrákból gólt szerezni, ez nem sikerült, a saját kapunkat viszont lezártuk. Nem forgott veszélyben a győzelmünk.”
 
Benéről tudni kell, hogy nagyon jó kommunikátor, könyvet is írt a labdarúgásról. Olyan könyvet, ami döntően befolyásolta a Vasas tulajdonosi körét, amikor edzőt választottak a télen. Fel is vetettük a vezetőedzőnek, hogy azért nyilatkozott olyan részletesen egyből, amikor fel lett kérve, hogy értékelje a meccset, hogy megússza a kérdéseket.
 
Bene válaszként felnevetett, majd ezt mondta: „A szakmátokba nem tudok beleszólni.”
 
 

Vasas FC - Duna Aszfalt TLC | Merkantil Bank NB2 | 24.forduló | ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Uploaded by None on 2020-02-16.

 
Ezért folytattuk mondatunkat és felvetettük neki, hogy az Ajka után a Tiszakécskét is a második félidőben verték meg, ezért adta magát a kérdés. Nekiszegeztük, hogy erőnlétileg hol tart az újjáformálódó csapata.
 
„Ha azt vesszük, hogy a második félidőben lett meg a két mérkőzés, akkor divatos lenne azt mondanom, hogy nagyon jól haladunk. De nem lehet különválasztani a dolgokat, mert a mérkőzéseknek hullámaik vannak, komplexen kell nézni az eseményeket. Ajkán látványosan feljavultunk az utolsó negyedórára, a Tiszakécske ellen a második félidő eleje és közepe volt nagyszerű. A végére mondhatjuk, hogy visszaestünk, de ezt nem lehet kizárólag erőnlétre levetíteni. A csapat nagyon jól működött a második félidőben és nagyon nem az elsőben. A futball nem huszonöt százalék erőnlét, huszonöt százalék taktika és még hozzá a mentális szint, hanem ezeket komplexen kell látni. Ajkán is voltak jó periódusaink, most egyértelműen hatalmas különbség volt a két félidei játékunk között. Ha tízemeletes házat építünk, akkor most a közepén járunk, de ez nem jelenti azt, hogy a közepe nem egy nagyon erős vár.
 
„Lifttel vagy gyalog kell továbbmenni?” - kérdeztük a szakembertől, aki ismét felnevetett. Majd megkérdeztük, van-e nyomás a csapatán.
 
„A nyomást mi okozzuk az előttünk állókra, rajtunk nincsen. Mindenki tisztában van azzal, hogy olyan hosszú távú terveink vannak, hogy a Vasas koncepcióra vagy vonatra érdemes ráülni és ezt a játékosok is érzik. Hat és fél hete dolgozunk együtt a csapattal, így természetes, hogy nem lesz egyből minden tökéletes.”
 
Benének, aki édesapja és maga miatt is ezer szállal kötődik az Újpesthez, jeleztük, hogy bőven voltak lila-fehér fanatikusok a mérkőzésen. És ez nagyon, de nagyon jól esett neki.
 
 
 
„Hátborzongatóan jó érzés. Nyilván ez nem csak nekem szól, hanem azoknak a játékosainknak is, akik szintén kötődnek az Újpesthez. És azt sem szabad elfelejteni, hogy az Újpest és a Vasas szurkolótábora legendásan jóban van egymással, aminek kifejezetten örülök. Gyerekként a Vasasban fociztam, mindig is kötődtem a klubhoz érzelmileg, de a szívem az Újpesté!”
 
Az újjáalakuló Vasas az örök újpesti Feczesin Róbertnek is rengeteget köszönhet, hiszen mesterhármast vágott a 3-1-re megnyert mérkőzésen.
 
Az új tulajdonosi körrel, új stábbal, új játékosokkal rendelkező csapatnak az első sikere volt a legendás Illovszky Rudolfról elnevezett stadionban.
 
A második félidei Vasast látva kijelenthetjük, hogy az első, de nem az utolsó!
 
FRISSÍTVE: 18.49

Elkerülik a kiesést - beszélgetés a Tiszakécske szakvezetőjével

Kódok a játékosállományokban. Sok helyi örömére, Virágh Ferenc kapta meg a Tiszakécske vezetőségétől a lehetőséget bizonyításra a szakvezetői posztot a télen. Kezdésnek nem volt könnyű dolga a tavaszi rajton a szakembernek, mert csapata rögtön az élvonalbeli álmokat szövögető ETO ellen játszott, 2-0-ra győztek a győriek.

LEGFRISSEBB HÍREK
2020. 04. 04. 21:36

Libabőr: az egész Kárpát-medence együtt énekelt - videó

A nehéz időszakban is összetartanak a szurkolók.
2020. 04. 04. 21:01

Vidi-stadion: a Honvéd az egyetlen kivétel

Meglepő, ki szerezte az első vendéggólt.
2020. 04. 04. 20:26

Erről a bajnokságról hiszik, hogy a járvány nyertese lehet

Ki vannak éhezve a szurkolók világszerte.
2020. 04. 04. 19:46

Legyőzte az Újpest kapusa a Honvéd középpályását - reakciók

Megmutatjuk a teljes meccset.
2020. 04. 04. 19:24

Tiszakécske: gyászjelentés

Hűséges szurkolójuktól búcsúznak.
2020. 04. 04. 15:00

Duplán ünnepel a Vasas

Elnök és a szurkolók boldogsága.
2020. 04. 04. 18:58

10 éve Lovrencsics és Dibusz segítette feljutáshoz a PMFC-t

A vezetőedző visszaemlékezése.
2020. 04. 04. 13:00

A válogatott kézilabdázó testvére NB III-as csapatban játszik

A bajnokság folytatásáról is beszélt a kapus.
2020. 04. 04. 18:24

Flakont rúgott le fejről a Fradi női játékosa - videók

A szombathelyi fiatal pulóvert vett le nyakában a labdával.
2020. 04. 04. 17:29

Bundesliga: fizetésképtelenség fenyegeti a csapatokat

Méghozzá tizenhármat.
2020. 04. 04. 11:38

MTK: megvannak a Gedeon-rajzverseny díjazottjai

Megmutatjuk a pályaműveket.
2020. 04. 03. 19:48

Budafok: NB I-es bejelentés

Ritka kincs a piros-feketéknél.
2020. 04. 04. 10:28

Nem hagyta cserben a Fradit, most stabil csapatot épít

Két évet játszott a zöld-fehéreknél.
2020. 04. 03. 20:19

Kecskemét: tetoválás története

Fiatalon kezdte a játékos.
2020. 04. 04. 16:36

Több bajnokságról hoztak fontos döntéseket

Olaszország, Fehéroroszország és a FIFA is változtat.
2020. 04. 04. 15:44

Új külső: rá sem lehet ismerni a Fradi játékosára - kép

Klasszishoz hasonlítják.
2020. 04. 04. 14:30

Sportújságírás: harc a túlélésért!

Az Index és a HVG már hozott fájdalmas intézkedéseket.
2020. 04. 04. 14:18

A kisvárdai légiós fura fogadalma - kép

Örülhet a brazil játékos.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest59
2Budafoki MTE54
3Vasas FC47
4Aqvital FC Csákvár43
5BFC Siófok42
6WKW ETO FC Győr41
7Gyirmót FC Győr38
8FC Ajka35
9Soroksár SC35
10Budaörs34
11Szeged-Csanád Grosics Akadémia34
12Nyíregyháza Spartacus FC33
13Dorogi FC33
14Kazincbarcika33
15Békéscsaba 1919 Előre32
16Szolnoki MÁV FC32
17Szombathelyi Haladás30
18Duna Aszfalt TLC26
19Vác FC12
20Balmaz Kamilla Gyógyfürdő0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!