nb1.hu

Vasas: megvan az új edző

Hivatalos bejelentések.

 

Mint arról az nb2.hu többször is beszámolt, Schindler Szabolcs lett a Vasas edzője. ÍME, A VASAS KÖZLEMÉNYE:

 

"Tóth András másodedzőként segíti Schindler Szabolcs munkáját.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában, a Budaörsi SC-től elszenvedett vereséget követően klubunk felmentette pozíciójából Bene Ferenc vezetőedzőt. A korábbi tréner feladatait átmenetileg csapatunk másodedzője, Tóth András vette át, aki az elmúlt időszakban ideiglenesen megbízott vezetőedzőként irányította a csapatot.

 

Schindler Szabolcs utánpótlás-játékosként – 1992 és 1996 között – Angyalföldön nevelkedett, majd 2001 és 2003 között a Vasas védőjeként a szurkolók egyik kedvencévé vált, összesen 43 bajnoki találkozón öltötte magára a Vasas szerelését. Profi labdarúgóként 348 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, karrierje során megfordult a Videoton, az MTK és a Honvéd csapatainál is. 2000-ben (MTK) és 2007-ben (Kispest) játékosként Magyar Kupát nyert, a kék-fehérekkel elért diadal évében második helyen zárt csapatával az NBI-es bajnokságban, 2008-ban pedig az NB II-ben aranyérmes Kecskemét erőssége volt.

 

A UEFA Pro-licences végzettségű és a Testnevelési Egyetemen szerzett szakedzői diplomával rendelkező vezetőedző  korábban már dolgozott edzőként a Vasas kötelékében, a Vasas Kubala Akadémián a jelenlegi felnőtt keret több játékosa is Schindler Szabolcs keze alatt pallérozódott. Később letette névjegyét Dorogon, majd a következő évben nagy fölénnyel nyert bajnokságot az FC Ajka vezetőedzőjeként, mely így a szezon végén feljutást ünnepelhetett. Legutóbb a Békéscsaba vezetőedzője volt, ahol több szempontból is maradandót alkotott. Az előző szezonban csapatával a jóval esélyesebb Ferencvárost búcsúztatta a Magyar Kupa sorozatában, idén pedig – a Merkantil Bank Liga egyetlen veretlen együtteseként – 1 pontra állnak a tabella első helyétől.

 

Nagy Miklós, sportigazgató:

– A vezetőedzői feladatok ellátásával olyan motivált, felfelé ívelő pályájú, Vasas-kötődésű szakembert szándékoztunk megbízni, aki amellett, hogy a legmagasabb szintű szakmai végzettséggel és felkészültséggel rendelkezik, erős karakter, keménykezű, határozott személyiség. Schindler Szabolcs véleményem szerint megfelel a fenti kritériumoknak. Korábban a Vasas Kubala Akadémián végzett munkája során megismerhettük, hogy gyakorlatias szakember, aki kizárólag az elvégzett munkában hisz. Ellenfélként pedig tapasztalhattuk, hogy az általa vezetett csapatok mindig szervezetten, taktikailag, fizikailag és mentálisan egyaránt felkészülten léptek pályára. Testközelből ismeri a jelenlegi másodosztály mezőnyét és bátran épít a fiatalokra is. Az eddig elvégzett szakmai munkát szeretnénk tovább folytatni, a folytonosságot fenntartani, így Schindler Szabolcs pályaedzője Tóth András lesz, aki mellett továbbra is számítunk a jelenlegi szakmai stáb többi tagjára is.

 

Schindler Szabolcs, a Vasas FC frissen kinevezett vezetőedzője:

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a Vasas FC vezetőedzője. A döntésemben nem csupán a Vasas iránti szeretetem, de az is szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató mindvégig kitartott a szerződtetésem mellett, ez a bizalom pedig rendkívül fontos. Szinte mindent ebben a klubban tanultam, itt nőttem fel. Vasas-kötődésű, legendás edzőim voltak, így szeretném visszaadni azt az őszinte futballt, amit akkor képviseltek, ez nagyon fontos számomra. A múlttal nem fogok foglalkozni, számomra a jelen és a jövő a legfontosabb, erre fogunk fókuszálni. Ez a csapat nagyon sok mindenen tud változtatni, azonban mindezért szerényen és alázatosan kell dolgozni. Jó futballistáink vannak, de önmagában ez nem elég, csapatként kell jól funkcionálnunk. Van egy munkamorálom, amiben hiszek, engem mindig a célok motiválnak.

 

Schindler Szabolcs vezetőedzőnek, szakmai stábjának és csapatunknak sikeres, eredményes bajnoki évadot kívánunk!"


 

A BÉKÉSCSABA BEJELENTÉSE:

 

"Schindler Szabolcs vezetőedző közös megegyezéssel, saját kérésére távozik klubunktól és máshol folytatja pályafutását.

 

A szakember 2019. június elején kezdte meg munkáját a Békéscsaba 1912 Előre kötelékében vezetőedzőként. Sajnos a 2019/2020-as csonka szezonban tevékenysége nem tudott kiteljesedni, azonban a vezetőség továbbra is bizalmat szavazott számára, és igyekezett a rendelkezésre álló eszközökkel és erőforrásokkal minden lehetőséget megadni ahhoz, hogy a 2020/2021-es idényben minden a tervek szerint alakulhasson. A szezon igen jól indult, összeállni látszott az együttes és hét forduló után – egyedüliként a mezőnyben – továbbra is veretlenül áll a bajnokságban. A sors azonban ismét közbeszólt, és Schindler Szabolcs jelezte a vezetőség felé távozási szándékát, valamint kérte szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását. A többségi tulajdonos és a vezetőség mérlegelve azt a tényt, hogy a vezetőedző nem Békéscsabán képzeli el további pályafutását, ezt szem előtt tartva hozzájárult távozásához.

 

A munkát egyelőre változatlan összetételben végzi a szakmai stáb, kiegészülve Pásztor József szakmai vezetővel, aki többségi tulajdonosunk kifejezett kérésére vállalta el a feladatot.

 

Barkász Sándor, többségi tulajdonos: – Az élet ezt a helyzetet hozta, de a csapatra nézve semmiféle problémát nem fog jelenteni. Kinéztük az új vezetőedzőt, és nem is kockáztatunk majd akkorát, mint Schindler Szabolccsal és Boér Gáborral, hiszen ők még ismeretlenebb edzők voltak, amikor szerződtettük őket. Most tizenkilencre nem húzunk lapot, nagyobb biztonságra törekszünk a jövőben.

 

Nemsokára további részletekkel és információkkal is szolgálunk majd.

 

Schindler Szabolcs munkáját ezúton is köszönjük, sok sikert kívánunk és bízunk benne, hogy megtalálja számítását a jövőben is!"

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC