nb1.hu

Vasas: új fejezet

Hivatalos bejelentés.

Egy héttel ezelőtt már jeleztük, majd két nappal ezelőtt újra, hogy készülnek Angyalföldön arra, hogy elkezdjék a Vasasnál is a kiscsoportos edzéseket. 
 
Íme, a Vasas, honlapunknak eljuttatott közleménye:
 
„A Vasas FC labdarúgói az elmúlt öt hét alatt otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a szakmai stáb által összeállított munkát. Rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett a felnőtt csapat számára csütörtöktől a Fáy utcai edzőközpontban folytatódnak az edzések. A tréningek speciális egészségügyi előírások és szakmai terv mentén lesznek lebonyolítva: negatív koronavírus-teszt, speciális protokoll, személyre szabott munkautasítások, zárt létesítmény, folyamatos fertőtlenítés, fizikai kontaktus nélküli kiscsoportos foglalkozások jellemzik a következő időszak menetrendjét.
 
A keret tagjai előzetesen szűrővizsgálaton vettek részt egy budapesti magánklinikán. Azon játékosok számára, akik a koronavírus-teszten negatív eredménnyel zártak, csütörtöktől a legapróbb részletekig kidolgozott, szakértők bevonásával kialakított munkarend kezdődik. A kiscsoportos tréningek speciális kritériumok és szigorú egészségügyi szabályok betartásával fognak zajlani.
 
– Az otthon végzett feladatok után a pályán folytatjuk a felkészülést, az egyéni edzésprogram helyett pedig bevezetésre kerülnek a kiscsoportos foglalkozások. Ezzel a döntéssel újabb lépcsőfokot ugrunk annak érdekében, hogy ugyan speciális körülmények mellett, de mégis szervezett keretek között és együtt tudjunk készülni a bajnokság esetleges folytatására – fogalmazott Nagy Miklós sportigazgató. – Mindannyian arra fókuszálunk, hogy a játékosok és a stábtagok biztonságban, szigorú feltételek mellett, a csapatorvos, a háttérstáb és a klub szakembereinek felügyeletével tudják végezni a munkájukat, ennek érdekében speciális egészségügyi előírásokat és protokollba foglalt, egyedi munkautasításokat alakítottunk ki. Labdarúgóinkat és a stábtagokat tájékoztattuk a járványügyi helyzetre előírt munkarendről, azt valamennyien elfogadták, az egészségügyi előírásokat pedig a jövőbeni foglalkozások során kötelezően betartják.
 
Az edzések időszakában a sportközpont területére – maszkban és gumikesztyűben, helyszíni testhőmérséklet-ellenőrzést követően – kizárólag a Vasas FC játékosai és stábtagjai léphetnek be. Bár a közös munka folytatódik, mégis az egészség megóvása a legfontosabb, ezért kérjük szurkolóinkat és minden érdeklődőt, hogy ne induljanak el a Fáy utcába, az edzések minden esetben zárt kapusak lesznek.
 

Intenzívre került a Vasas legendája

 

A játékosok edzőruházatban, védőfelszerelést viselve, gépjárművel érkeznek a létesítménybe, a programot követően pedig – öltözőhasználat nélkül – ugyanabban a ruházatban távoznak otthonaikba.
 
A kiscsoportos tréningek eltérő időpontokban és egymástól megfelelően elkülönített pályákon, fizikai kontakt nélkül fognak zajlani a Fáy utcai Sportcentrum területén.
 
A folyamatos fertőtlenítés az egész létesítményben biztosított, legyen szó kézfertőtlenítésről vagy az edzésekhez szükséges felszerelések tisztán tartásáról.
 
Fontos kiemelni, hogy a játékosok és stábtagok nem csupán a közös edzések során tartják be az előírt egészségügyi protokollt, hanem a foglalkozásokon kívül, otthonaikban is az előírt szabályoknak kell megfelelniük: saját és mások egészségének megóvása érdekében az edzéseken kívül minden egyéb közösségi tevékenységtől, programtól szigorúan tartózkodniuk kell, illetve naponta többször, előre meghatározott szempontok szerint kell testhőmérséklet-ellenőrzést végezniük.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC