nb1.hu

Véber György négy meghatározó játékost kap tavasszal

Nyíregyháza – A Szpari ügyvezetője, Brekk János értékelte az évet.

A Nyíregyháza Spartacus meggyőző fölénnyel jutott fel a harmadosztályból az NB II-ben miután kizárták az OTP Bank Ligából. A Szpari Mátyus János vezetésével nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, de egy nem várt hullámvölgy miatt edzőváltás történt, és Véber György vette át a csapatot. Az új edző sem kezdett szárnyalni a Nyíregyháza, bár azt meg kell említeni, hogy az utolsó három meccsén hét pontot szerzett, és úgy tűnik elindult valami.

 

Bajnoki cím az NB-III-ban, feljutás, sérülések, edzőváltás. Mozgalmas év van a Szpari háta mögött. Brekk János ügyvezető értékeltük az esztendőt a Nyíregyháza honlapjának.

 

– Sok dolog történt a Szparival 2016-ban. Hogyan értékeli az esztendőt?

– Nagyon vegyes év volt. Tavasszal hoztuk a kötelezőt, mert megnyerte az NB-III-as bajnokságot a csapat és feljutottunk az NB-II-be. Nyáron elkezdődtek a problémák, a külföldi szabály és a fiatal szabály miatt szinte az egész keretet ki kellett cserélni. Majd jött egy példátlan sérülési hullám, amikor meghatározó játékosok dőltek ki hosszú időre. Következett egy ügyvezető majd edzőváltás is, azaz minden megtörtént velünk idén, remélem mostanra minden a helyére került. Ami nagyon bánt, hogy sok pontot veszítettünk hazai pályán, azzal ott lehetnénk az élen. Összességében ez nem volt egy jó év a Spartacus számára, még akkor sem, ha megnyertük az NB-III-at, és még elérhető a feljutó helyek egyike a másodosztályban.

 

– Mi lesz a kerettel?

– Ha mindenki rendelkezésre áll, erős ez a csapat. Véber György tavasszal kap négy új játékost: Törtei Tamást, Dvorschák Gábort, Rudolf Gergelyt és Máté Pétert. Mindannyian sérültek voltak ősszel, és Harsányi Zoltán is visszatérhet, de említhetem a rövidebb ideig hiányzó Dragóner Filipet is. A felkészülést együtt kezdheti a keret, és alkalmas arra, hogy elérje a célt. Igaz ez a szakmai stábra is, a tulajdonosi háttér pedig biztosított, azaz ez a csapat feljutó helyen végezhet. Az eldőlt, hogy négy labdarúgó szerepeltetéséről lemondunk, ha találnak megfelelő klubot. Ez nem azt jelenti, hogy elküldjük őket, de nyitottak vagyunk arra, hogy máshol játszanak, mert itt kevés lehetőséget fognak kapni. Ami az érkezőket illeti, vannak nevek, három-négy játékos szóba került. Abban maradtunk Révész Bálinttal és Véber Györggyel, hogy akkor igazolunk, ha olyan labdarúgót találunk, aki az NB-I-ben is alkalmas arra, hogy nálunk szerepeljen. A négy távozónkkal is 23 fős lesz a keret, ami elég. Van persze olyan rész, melyet szeretnénk megerősíteni. Egy befejező csatárra szükségünk lenne, kellene egy olyan ék, aki 10-12 gólt szerez szezononként. Ez nagyon hiányzott ősszel! Ritka az olyan támadó, aki szabad, megszerezhető és magyar is, de keressük. Környező országokban, magyar felmenőkkel rendelkezőkkel is kapcsolatban állunk, február 25-ig, az átigazolási időszak végéig remélem, megtaláljuk a megfelelő labdarúgót.

 

– Kétszer is edzőtáborba utazik a csapat. Ezt mi indokolja?

– Azért megyünk kétszer, mert január elején itthon nagyon rosszak a feltételek, csak műfüvön tudnánk tréningezni. A második edzőtábor során következnek majd a felkészülési találkozók, a tervek szerint Törökországban négy meccset vív a Szpari, szlovák illetve román klubok is ellenfeleink lesznek. De azt tervezzük, hogy idehaza is több edzőmérkőzés lesz majd, hogy a szurkolók láthassák a csapatot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC