nb1.hu

Végleg lerázhatja a Loki a Vasast, Mátyus és Várhidi összecsap – előzetes

Jön a bajnokság legjobban várt meccse is.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzésre is sor kerül vasárnap, hiszen a Loki vendége a Vasas lesz, a rangadó 26. forduló zárómérkőzése.
 
A holnap délutáni mérkőzések közül a két éllovast üldöző gárdák közül a Gyirmót a masszív és tavasszal jól teljesítő Szolnok vendége lesz, míg a PMFC megyei rangadón a bennmaradásért harcoló Szentlőrinchez látogat. A már kissé leszakadt Budaörs a mindig, mindenkire veszélyes Ajkát fogadja majd.
 
 

Ajka: az NB I-ben is debütáló támadó érkezett

 

 
A kiesés elől menekülők közül az előző fordulóban hosszú idő után győző DEAC Győrben bizonyíthatja, hogy helye lehetne a másodosztályban, míg a járvány hatásai után egyre inkább magára találó Csákvár a Soroksár ellen jelezheti, hogy tényleg jobb csapat annál, amit a jelenlegi helyezése mutat a tabellán. A Kazincbarcika a nagyon szervezett Szparit fogadja, a Dorog annak a Békéscsabának a vendége lesz, mely gárdának azért kellene győznie, hogy ne kerüljön veszélybe. Dragan Vukmir vezetőedzővé történt kinevezése óta még nem nyerő Szegednek is eléggé iparkodnia kell majd, mert annak a Siófoknak lesz a vendége, mely gárdát ugyanolyan elvek vezérlik majd, mint a Békéscsabát.
 
 

ETO: visszatért a korábbi csapatkapitány

 

 
A Haladás-Kaposvár meccset a két szakvezető, Mátyus János és Várhidi Péter személye teszi igazi csemegévé.
 
 

DVSC: a szörnyű szurkolói tragédiára emlékeznek

 

 
És akkor térjünk vissza a forduló, de talán a bajnokság rangadójához is. 
 
„Fontos, hogy a kupában való továbbjutás tudatában, pozitív töltettel tudunk nekimenni a vasárnapi találkozónak. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Vasas milyen jó játékerőt képvisel, és azzal is, hogy ez egy rangadó. Azért azt is érdemes megemlíteni, hogy ezen a meccsen is ugyanúgy “csak” 3 pontot lehet szerezni, mint bármelyik másikon. Nyilván szeretnénk a Szegeden bemutatott játékelemeket ismét viszontlátni, de a pályán mindig két csapat van, szerdán a Siófok is megnehezítette a dolgunkat. Ezzel együtt a kupamérkőzésen is több jó dolgot mutattunk, ami optimizmusra ad okot a Vasas ellen” – mondta Toldi Gábor edző a Loki honlapjának.
 
 
 
„Igazi rangadóra számíthatunk a hétvégén, éppen ezért nagyon szomorú, hogy nézők nélküli stadionban kell játszanunk. Az idei szezonban végig vezette a bajnokságot a Debrecen, ám ne felejtsük el, hogy volt náluk egy edzőváltás és változott a játékuk is. Hazai pályán a DVSC biztosan dominálni és győzni szeretne, viszont szerdán kupamérkőzést játszottak, sok játékos pályára lépett. Meglátjuk, hogy mi mennyit tudunk majd ebből profitálni, mégis azt tartom a legfontosabbnak, hogy megmutassuk, mi is egy jó csapat vagyunk – tudom, hogy a játékosok ezt be is fogják bizonyítani. Nagyon régóta tartom a filozófiámat: nálam a "pálya beszél" – mondta Schindler Szabolcs vezetőedző a Vasas honlapjának.
 
A két csapatnál tehát kölcsönösen tisztelik egymást, az ősszel 1-1 lett a két gárda egymás elleni csatája az Illovszky Rudolf Stadionban. 
 
Ha a Loki győz, hatalmas lépést tesz a feljutás felé, ráadásul 9 pontos előnye lenne a Vasas előtt (ami végleg eldöntheti, melyik gárda végez majd előrébb a bajnokságban), míg a Vasas nyakán ott a Gyirmót és a PMFC, ezért mindenképpen győznie kellene. 
 
Igaz, mindkét csapatot majd Angyalföldön fogadja a bajnokságban…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC