nb1.hu

Waltner értékelte a Kaposvár esztendőjét

Meglepődött a Rákóczi mestere.

 

Kiválóan teljesített a Kaposvári Rákóczi a 2018-as esztendőben, hiszen előbb megnyerte az NB III. Nyugati csoportját, majd harmadik helyen zárta a Merkantil Bank Liga NB II. őszi szezonját. Az együttes remek teljesítményét Waltner Róbert, a csapat vezetőedzője értékelte a klubhonlapnak.

 

"Nem volt egyszerű felvenni az NB II. ritmusát. A harmadosztály megterhelő volt számunkra, mert folyamatosan győzelmi kényszer alatt játszottunk. Nehéz úgy futballozni, hogy tudod, minden meccset hozni kell, mert az Ajka ott lihegett a nyakunkban. Megnyertük a bajnokságot, de ez fizikálisan és mentálisan is megterhelte a játékosokat, valamint minket, edzőket is. Összesen két hét pihenővel kezdtük el a felkészülést a másodosztályra, ami nagyon kevés. Sok új játékos érkezett, akik erősítést jelentettek, de őket be kellett építeni, össze kellett szoknia a csapatnak. Lehet, hogy ennek tudható be, hogy az első három meccsen két pontot szereztünk. Hozzáteszem, fel kellett vennünk a ritmust, mert az ellenfelek könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, és góllal is büntettek. Ezt is nézhetjük más szempontból, hiszen csak egyszer kaptunk ki három forduló alatt, ráadásul attól a csapattól, amely az első helyről várja a tavaszt. 

A bajnokság őszi felének végére, hiába volt még hátra húsz forduló, már csak egy vereséget szenvedtünk. Ez remek teljesítmény. Sőt a többi együttessel ellentétben, az utolsó hét mérkőzésünkön nem maradtunk alul, sőt ebből hat alakalommal gólt sem kaptunk. Együttesünk igazi meglepetést okozva versenyben vannak azokkal a csapatokkal, amelyek a feljutásért küzdenek. Az első helyen álló Gyirmóttól – amelyet idegenben legyőztünk – két ponttal van csak lemaradva. Nem gondoltam, hogy a dobogón fogunk telelni, de abban reménykedtem, hogy meglepetést okozunk" – fogalmazott. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC