3 csapat játszott 4 meccset - beszámoló - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

3 csapat játszott 4 meccset - beszámoló

2020. January 25. Saturday 20:42  | Vállaji Márk
NB2

Szlovák, bolgár és orosz csapat ellen teszteltek.

Kép forrása: bfcsiofok/facebook
WKW ETO FC Győr – STK Samorín (szlovák II. osztály) 2-1 (0-0)
 
Gólszerző: Vashkeba Vasil (2)
 
WKW ETO: Gyurákovcsi (Rengel) - Szabados, Dvorschák, Charizopulos (Szamosi), Fejes (Pereira), Andric, Kiss (Vitális), Vashkeba, Kun, Horváth (Farkas), Lovrencsics (Múcska)
 
Szombaton edzőmeccset játszott a Győr, Kondás Elemér együttese a Somorját fogadta és nyert Vashkaba duplájával, 2-1-re. Az első játékrész még nem hozott gólt, azonban a második félidőben 5 perc alatt megszületett a mérkőzés összes találata, számolt be a győri klub honlapja.

Jobban kezdte a meccset az NB II 5. helyezettje, de mind a Győr, mind a Somorja csak helyzetek jutott az első félidőben, 0:0 vonultak a felek az öltözőbe.
 
A szünetben csak egyet cserélt a Győr, Rengel érkezett a kapuba, gólok viszont estek szép számmal is, hiszen 5 perc leforgása alatt három találat is született. Előbb a 48. percben Fejes beadását követően, Horváth zavarta meg a kiérkező kapust, a kiöklözött labdát Vashkeba pedig 18 méterről az üres kapuba emelte (1-0), majd két perc múlva jött a válasz, egy fejessel egyenlített a szlovák csapat (1-1).

Azonban az 53. percben ismét Fejes bal oldali akcióját követően, Vashkeba ugratta ki Horváthot, akinek ziccerét még bravúrral védte a vendégek kapusa, de a kipattanót Vashkeba visszaszerezte és újból eredményes volt (2-1).
 
Az 56. perctől kezdve folyamatosan érkeztek a fiatalok a kisalföldi csapatban, lehetőséget kapott Farkas, Vitális, Múcska, Pereira és Szamos is. Az utolsó fél órában átvette a játék irányítását a Somorja, egyre jobban is játszott, de a kapufa egy alkalommal megmentette a zöldeket és végül 2-1-re nyerték a mérkőzést.
 

Nyíregyháza Spartacus - PFC Septemvri Sofia (bolgár) 0-0
 
Nyíregyháza: Fadgyas - Magyar, Fodor, Talabér, Csilus - Patvaros, Végső - Sinanovic (Svedyuk), Kártik(Szokolai), Gyurján (Boda) - Hornyák
 
Nyíregyháza Spartacus - FC Krasnodar III. 1-0 (0-0)
 
Gólszerző: Boda
 
Nyíregyháza: Nagy M.(Ásványi a szünetben) - Svedyuk, Talabér (Végső a szünetben), Pejovic, Bálint, Szekszárdi, Forgács, Boda, Starosta, Kovács N., Szokolai
 
Vezetőedző: Lengyel Roland
 
A Nyíregyháza két edzőmérkőzést is játszott a szombati napon. Előbb a bolgár másodosztályban, az első helyen álló fővárosi PFC Septemvri Sofia ellen játszott a Szpari, majd a Krasznodar elleni meccsel zárta a törökországi edzőtáborát.
 
A bolgárok ellen jobban kezdett a Nyíregyháza, elsősorban Gyurján játszott nagy kedvvel, de csak lehetőségekig jutottak a felek, és gól nélkül vonultak a szünetre.
 
A második 45 percben is jobban játszott a magyar csapat, Gyurján majd Svedyuk is veszélyeztetett, de a kihagyott nyíregyházi helyzetek majdnem megbosszulták magukat, hiszen a meccs vége felé a bolgárok a kapufát találtak el.
 
A számtalan lehetőség ellenére maradt a (cseppet sem unalmas) 0-0 a Nyíregyháza szombati, első edzőmeccsén.
 
Az NB II 7. helyezettje később a Krasznodar csapatával is megmérkőzött. A piros-kékeknél sok fiatal kapott lehetőséget a törökországi edzőtábort lezáró Krasnodar harmadik számú csapata elleni meccsen.
 
Az első félidő mezőnyjátékkal indult, majd a 18. percben Bálint szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak az oroszok, de Chichba fölé lőtte azt.
 
Az első játékrész második félidejétől jobban játszott a Nyíregy, Talabér szabadrúgás után közel volt a vezető találat megszerzéséhez, de az első félidőben nem született gól.
 
A fordulás után többet támadott Lengyel Roland együttese, mint az orosz csapat, de csak a 70. percben született gól a meccsen: Starosta és Kovács játszottak össze egymással, átkerült a labda a jobb oldalra, Boda Balázs pedig szépen lőtt a kapuba, 1-0.
 
Az utolsó negyedórában Kovács többször is veszélyeztetett, de gól már nem született, 1-0-s győzelemmel zárta edzőtáborát a Nyíregyháza, foglalta össze a klub honlapja.
 
 
Siófok - Shakhtar Donetsk 2-3
 
Gólszerzők: Remili, Csibra
 
A Siófok szombaton a Shakhtar Donetsk U21-es alakulata ellen lépett pályára Belekben, és 3-2-s vereséggel zárta edzőtáborát.
 
Az ukrán fiatalok az első félidőben megszerezték a vezetést, Remili a második játékrészben szabadrúgásból egyenlített, de nem sokkal később a Shakhtar ismét előnyhöz jutott.
 
A Siófok Magasföldi szabadrúgása után Csibra fejesével újfent egyenlített, de a hajrában végül újabb gólt szerzett az ukrán csapat, és Fernando Valente együttese megnyerte a találkozót.

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU