A Vasas megerősítéséről tárgyalnak már – interjú a sportigazgatóval - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

A Vasas megerősítéséről tárgyalnak már – interjú a sportigazgatóval

2020. április 01. szerda 15:24  | Simon Zoltán
NB2

Hogyan hat a járvány gazdaságilag az új tulajdonosi körre?

Kép forrása: Vasas FC
Szakmailag és sajnos gazdaságilag is kihat a koronavírus-járvány a világ labdarúgására, így van ez Magyarországon is. A Vasasnál azért különösen érdekes a helyzet, mert télen történt tulajdonosváltás a csapatnál. A kialakult helyzetről Nagy Miklós sportigazgatót kérdeztük.
 
Milyen ügymenet szerint dolgozik egy sportigazgató a kialakult helyzetben? Otthonról vagy az Illovszky Stadionból történik mindez?
Bár a csoportos edzések most szünetelnek és a játékosaink egyéni edzéstervek alapján készülnek, de a klubot a háttérben folyamatosan működtetni kell. Én a Fáy utcából dolgozom ugyanúgy, mint a vírusveszély előtti normál időszakban. Velem együtt vannak más olyan munkatársak, aki nem tudják távolról végezni a feladatukat, őket “tűzben kell tartani”. Nem várhatnám el tőlük, hogy ők tartsák a frontot, ha én nem lennék velük mindenben. Csoportos értekezleteket nem tartok, de négyszemközt egyeztetek mindenkivel akivel szükséges. 
 
Az első csapatnál az egyéni edzéstervek betartására, az akadémistáknál, gondolom, a tanulásra is oda kell figyelni. Hogy zajlik ez a folyamat?
Mindannyiunk életében az egyik legfontosabb dolog a futball, de az egészség védelme most sokmindent felülírt. A sportolóinkat így távolról kell koordinálnunk, segítenünk és számon kérnünk minden lehetséges technológiát bevetve. A következő heti egyéni edzésterveket minden hétvégén előre küldjük el mindenkinek a legfiatalabb akadémistáktól a felnőtt játékosokig. A kiskorosztályos szekcióban speciális eszközigény nélküli - egyetlen labdával, kis területen végrehajtható - ügyességfejlesztő, labdás koordinációs feladatokat találunk ki, figyelve a korosztályspecifikus sajátosságokra. Ezekről minden héten központilag új videóanyagot vágunk össze, melyeken az adott korosztály edzője személyesen mutatja be a gyakorlatokat. A gyerekektől pedig várjuk vissza a legjobban sikerült gyakorlatok végrehajtásáról készült videókat, melyeket értékelünk. Az akadémia felső szekciójában és a felnőtt csapat játékosainál elsősorban pulzusszámhoz és megtett távolságokhoz kötött változatos, magas intenzitású interval futóprogramokból és erősítő blokkokból áll a kiküldött edzésterv. A végrehajtásról minden nap bekérjük a játékosoktól a poláradatokat, illetve a futóalkalmazások képernyőfotóit. 
 
Gazdaságilag hogyan érinti a Vasast a kialakult helyzet?
Napi szinten hallhatjuk a kluboknál életbe léptetett jelentős megszorításokról szóló híreket. Mi is ebben a környezetben működünk, nem tudjuk függetleníteni magunkat a környezetünktől. A járványhelyzet miatt kialakult negatív gazdasági hatás kikerülhetetlen. A labdarúgás az egyik legnépszerűbb szórakoztatóipari ágazat, azonban jelenleg nem “termel bevételt” viszont a költségek jelenleg is folyamatosan keletkeznek. Nekünk is szükséges lesz konkrét lépéseket tenni, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez, még ha a Vasas a stabilabb klubok közé is tartozik. 
 
Szünet van, lehet-e tervezni a jövőt, ami az első csapat játékoskeretét érinti?
A játékoskeret alakítása, optimalizálása, erősítése sportigazgatóként az első számú - és legszívesebben végzett - feladataim közé tartozik. Nem csak az átigazolási időszakban, hanem gyakorlatilag folyamatosan kell ezen dolgozni. Munkatársaimmal napi szinten rengeteg videót, mérkőzésadatot elemzünk a potenciálisan szóba jöhető erősítésekről és természetesen tárgyalásokat is folytatok ezzel kapcsolatban. Ennek a folyamatos munkának a produktuma a nyilvánosság számára az átigazolási időszakban és a mindenkori keretünk erősségében válik szembetűnővé, de ennek sikerét ebben az időszakban kell megalapozni.
 
 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU