A Vasas után az Ajkával is hármas szériával nyitott Kis Károly - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

A Vasas után az Ajkával is hármas szériával nyitott Kis Károly

2019. augusztus 13. kedd 10:37  | Simon Zoltán
NB2

Érdekes meccsük lesz a hétvégén, annyi szent!

Tavaly, amikor 3 forduló lement a bajnokságból, csupán egyetlen hibátlan csapat volt, mégpedig a Vasas. Kis Károly vezetőedző tehát remek rajtot vett a játékosaival. Előbb a végül kieső Monor ellen nyertek a piros-kékek 2-1-re, majd Budafokon diadalmaskodtak 2-1-re, majd Siófokon.

Innentől kezdve azonban hullámvölgy következett be.

Következett egymás után 7 döntetlen, majd 1 győzelem a Vác vendégeként, majd újabb ikszek zakókkal megspékelve és bizony az angyalföldiek volt, hogy közelebb álltak az NB III-hoz, mint az NB I-hez. A sorozat lezárásaként Szanyó Károly váltotta Kis Károlyt, és a Vasas szinte végig versenyben volt utána a feljutásért, ám felhalmozott, jelentős ponthátrányát már nem volt képes ledolgozni.

 

 

null

null

 

 


Kis Károly most az Ajka edzője és ismét hármas szériával kezdett, csak most 3 vereséggel.

Az Ajka ugye lazán jutott fel az NB III-ből Schindler Szabolcs vezetőedző remek munkájának köszönhetően. Tavasszal megírtuk, hogy a bajnokság végén Scindler távozik majd, amit az Ajka vezetői hevesen cáfolták. Schindler végül elment (Békéscsabára) és visszatért Kis Károly, akit először Schindler főnökének akartak kinevezni, ám végül a helyettese lett.

Az Ajka előbb a Győrtől zakózott otthon 1-0-ra, majd Tiszakécskén kapott ki 2-1-re, míg tegnap a Kazincbarcika ellen szenvedett el 2-0-s vereséget úgy, hogy az 53. perctől emberelőnyben játszott, de addigra már 2-0-ra mentek a vendégek.

Az eredmények és a mutatott játék miatt nem túl boldogok az ajkai hívek, eléggé féltik a csapatukat a kieséstől. Igaz, a Vasas fanjai meg azt hitték 1 éve 3 forduló után, hogy bajnokok lesznek és feljutnak...

Kis a következőket mondta a lefújás után:

„Ezen a mérkőzésen nagyon szerettük volna megszerezni a győzelmet. Sajnos azonban nagyon gyengén kezdtünk, nem találtuk a játék ritmusát. Létszámfölényben már tudtunk helyzetet kialakítani, de Horváth L. kapus remekül védett. Tulajdonképpen tizenöt perc gyenge teljesítmény miatt nem tudtunk ma pontot, pontokat szerezni a Barcika ellen.”

Mint említettük, tavaly a 3. forduló után szűnt meg Kis Károly szériája. Vasárnap jön a 4. forduló, az Ajka a Vasas vendége lesz!

 

1 WKW ETO FC Győr 9
2 Aqvital FC Csákvár 9
3 Budafoki MTE 6
4 Békéscsaba 1919 Előre 6
5 Duna Aszfalt TLC 6
6 Szolnoki MÁV FC 6
7 Dorogi FC 6
8 BFC Siófok 5
9 MTK Budapest 4
10 Budaörs 4
11 Kazincbarcika 4
12 Soroksár SC 4
13 Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4
14 Vasas FC 3
15 Nyíregyháza Spartacus FC 3
16 Szombathelyi Haladás 3
17 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1
18 Gyirmót FC Győr 1
19 FC Ajka 0
20 Vác FC 0

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU