Budafok: eldőlt a klubikon sorsa -- reakció - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Budafok: eldőlt a klubikon sorsa -- reakció

2021. June 08. Tuesday 09:51  | Simon Zoltán
NB2

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A BUDAFOK BEJELENTÉSE:
 
"Klubunk kötelékében marad és meghosszabbította szerződését Kovács Dávid, aki az elmúlt három szezonban csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult.
 
Csapatkapitányunk a másodosztályban eddig 89 mérkőzésen 36 gólt szerzett, legutóbb, pályafutása első NB I-es idényében pedig tizenegyszer talált be.
 
Kovács Dávid nem csak a pályán, hanem az öltözőben is igazi vezéregyénisége közösségünknek, amelynek továbbépítésében kiemelt szerep jut azoknak a játékosoknak, akik maguk is a BMTE alapértékeit képviselik.
 
Mit kellett mérlegelned az elmúlt hetekben, mielőtt döntöttél a folytatásról?
Volt egy konkrét és kedvező ajánlatom az élvonalból, amit visszautasítottam. Végiggondoltam, mi mindent tett értem a BMTE és miután Oláh Lóránt sportigazgató felvázolta a jövőre vonatkozó terveket, úgy határoztam, maradok és meghosszabbítom a szerződésem. Nem titkolom, az érzelmek nagy szerepet játszottak a döntésemben. Szeretek Budafokon játszani és nem éreztem volna korrektnek, ha a kapitány elhagyja a hajót.
 
Mi jelenti számodra a legnagyobb motivációt az új szezon kezdete előtt?
Az motivál, hogy közel 30 évesen is fejlődjek. Még jobb, még koncentráltabb, az ellenfél kapuja előtt még pontosabb szeretnék lenni. Az élet egy folyamatos tanulás. Büszke vagyok arra, hogy a legmagasabb hazai szinten is próbára tehettem magam, értékes tapasztalatot szereztem, amit igyekszem kamatoztatni a jövőben.
 
Csapatkapitányként milyen szereped lesz a mostani, változásokkal teli időszakban?
Szeretném segíteni, építeni az új szakmai stáb és a játékosok közti kapcsolatot. Minden edzőnek van egy saját játékfelfogása, taktikai elképzelése és edzésmódszere, amelyet a csapatnak meg kell ismernie, be kell fogadnia. Ebben a folyamatban csapatkapitányként rám nagyobb szerep hárulhat. Ahogy korábban Prukner László, Vitelki Zoltán vagy Csizmadia Csaba esetében történt, úgy Boér Gábortól is sokat tanulhatunk és bízom abban, hogy eredményes lesz a közös munka.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU