Budafok: NB I-es bejelentés - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Budafok: NB I-es bejelentés

2020. április 03. péntek 19:48  | Simon Zoltán
NB2

Ritka kincs a piros-feketéknél.

Még a bajnokság elején nyilatkozott arról a Nemzeti Sportnak Bélteky Róbert, a Budafok tulajdonosa és Jakab János tiszteletbeli elnök, hogy az anyagi fedezet megvan az NB I-es induláshoz. A sportnapilap most ismét megszólaltatta Béltekyt, aki a következőket mondta:
 
 

Sok vihart éltek meg, de bevállalnák az NB I-et is

 

 
„"A játékosoknak élniük kell valamiből, ez a pénz jár nekik, és egyébként is be volt tervezve az idei költségvetésünkbe az összeg, úgyhogy a futballistáink továbbra is minden hónapban megkapják a szerződés szerint nekik járó bérüket. Nálunk sohasem voltak irreálisan magas bérek, de amit ígérünk, megtartjuk, nálunk sohasem késnek a fizetések egy napot sem, minden hónap ötödikéig ott van a játékosok számláján, és ez így lesz továbbra is."
 
 

1950 előtti szellemiség: hangos lehet a budafoki „átadás"

 

 
Az újságnak Oláh Lóránt sportigazgató a következőket mondta:
 
„Mi vagyunk talán az első klub, amely ilyet jelentett be". Tisztában vagyunk a jelenlegi nehéz helyzettel, és az eddigi megfontolt gazdálkodásunknak köszönhető, hogy ezt a döntést meg lehetett hozni, aminek a klubnál természetesen mindenki örül. Minden kiadásunkat sokszor átgondoltuk, nem azért, mert spórolósak vagyunk, hanem mert tervszerűen gazdálkodunk, aminek köszönhetően négy éve dinamikusan fejlődünk.”
 
Bélteky egyébként Ausztráliában, Melbourne-ben él, így a hazaérkezése után rá is vonatkoztak az egészségügyi előírások:
 
„Üzleti ügyekben európai körúton jártam, ezért amikor édesanyám betegsége miatt visszautaztam Ausztráliába, a biztonság kedvéért két hétre karanténba kellett vonulnom" – mondta. "A repülőtérről azonnal oda kellett mennem, nem is találkozhattam a családommal, egy szállodában helyeztek el, nem is messze a lakásomtól. Szörnyen unalmas volt! Egyébként is rosszak így a napok futball nélkül, jó lenne már túl lenni ezen az egészen.”
 
A Budafok, mely pár éve a negyedik osztályból kezdett el megindulni felfelé Bélteky szerepvállalásának köszönhetően, a bajnokság eddigi legkellemesebb meglepetését okozva jelenleg a második, azaz feljutó helyen áll a tabellán. Az éllovas MTK 5 egységgel előzi meg, a piros-feketék viszont 7 ponttal mennek a harmadik Vasas előtt. Bélteky a célokról is nyilatkozott:
 
„Az idény előtt is az élvonalba jutás volt a célunk, továbbra is ez. Nem tudjuk még, hogyan fejeződik be a bajnokság, ha egyáltalán lehetséges lesz befejezni, de pillanatnyilag feljutó helyen állunk, bízom benne, hogy az ősszel már az NB I-ben láthatom a csapatot, ehhez pedig minden feltétel biztosítva van.”
 
Budafokon tehát ugyanaz a helyzet, mint a bajnokság elején, az NB I-es induláshoz szükséges feltételrendszer biztosítva van.
 
És ami ennél a kijelentésnél részleteiben sokkal fontosabb, hogy nemcsak szakmailag, hanem gazdaságilag is.
 
Ritka kincs az ilyen helyzet manapság.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU