Eddig még nem látott helyekre is bepillantást engedtek a Vasas új stadionjában - videó - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Eddig még nem látott helyekre is bepillantást engedtek a Vasas új stadionjában - videó

2019. április 20. szombat 11:37  | Kvanduk Bence
NB2

A vezetőtervező volt az idegenvezető.

A Vasas TV új megközelítéssel járta körbe a felavatás küszöbén álló stadionját. A túrán Kelemen Csaba, az új Illovszky-stadion vezetőtervezője volt kíséretük, aki arról mesélt, miben egyediek az új stadion tervei, hogyan zajlott a folyamat, mik a hattyúnyakak. Emellett néhány olyan helyre is bepillantottak, amit korábban még nem lehetett látni.
 
A tervező elmondta, teljesen más szellemiségben zajlott a munka az első perctől kezdve, mint más projektjeiknél, ami a klub elnökének is köszönhető. A tervezés, kivitelezés is megkülönböztette a munkát. Hozzátette egy kérdésre, ezzel kicsit lelke is lett a stadionnak, valamint kifejtette, hogy sokan segítették őket, személyesen beszélgettek a majdani használókkal, többek közt a sportolókkal, szurkolók is hozzászólhattak.
 
Arra is kitért Kelemen Csaba, hogy több fázisa is volt a munkának. Mindig nyitott volt mindenki, így az új ötleteket be lehet építeni, át lehetett tervezni. Mint mondta, egy épületet végső stádiumba érkezéséig legalább kétszer meg kell tervezni, a stadionnál ez sokkal több volt, de ez majd magáért beszél. Nagyon egyszerű, racionális, funkcionálisak voltak a tervek. Amikor pedig minden összeállt, akkor tudták szépíteni, jobbá tenni azt. Ekkor kapott például egy fátyol köntöst a stadion, valamint a hattyúnyakszerű világító testeket, amik egyedivé teszik. Ezek mellett igyekeztek, hogy ne legyen túl színes, visszafogott, diszkrét legyen a stadion, amit majd a szurkolóknak kell színessé tenni, amikor feltöltik.
 
A páholyba érve a külső, és belső terek hasonlóságáról, és különbségeiről is beszélt, majd elmondta, mindenki szívét lelkét beletette a projektbe, megkülönböztetett figyelemmel dolgoztak rajta.
Végül arra is kitért, ilyen hosszú munka után nem is érezhetnének mást, megérintette őket is a Vasas család szelleme. Nem csak a stadiont, a csapatot is magukénak érzik. Valamint azt is elmondta, kompletten stadiont még nem terveztek soha, csak rész feladatokat végeztek.

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU