Gyönyörű stadionokban ismételnék meg a meglepetést – INTERJÚ A CSÁKVÁR VEZETŐEDZŐJÉVEL - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Gyönyörű stadionokban ismételnék meg a meglepetést – INTERJÚ A CSÁKVÁR VEZETŐEDZŐJÉVEL

2020. July 13. Monday 10:36  | Simon Zoltán
NB2

Azt kérte, verjék meg a Vasast a második félidőben. Így lett!

A végül a második helyet feljutott Budafok mellett a végül a negyedik helyen végzett Csákvár szolgáltatta a legutóbbi bajnokság legnagyobb meglepetését.
 
A Csákvár a Puskás Akadémia partnercsapata, sokakn rá is vághatják, hogy persze, így könnyű, hiszen folyamatosan érkeznek Felcsútról a játékosok. 
 
Ez így van, ám Visinka Ede vezetőedzőnek még sincsen könnyű dolga, mert szinte mindegyik átigazolási időszakban kicserélődik a fél csapata. Most is majd lesznek változások még, annak ellenére, hogy a klubvezetés a múlt héten bejelentette, hogy nagyjából a fél csapat marad, de hozzátették, további érkezők is várhatóak.
 
Akiket majd ismét be kell építeni, de úgy, hogy három hét múlva kezdődik az új bajnokság.
 
A Csákvár a hétvégén a Vasas vendége volt, 3-0-s félidő után 3-1-re veszítette el az edzőmeccset. A lefújás után Visinka Ede vezetőedzővel beszélgettünk.
 
 
 

Orbán Viktor előtt üzent a Vasas az NB I-nek - KÉPEK - NB1.hu

Azonnal gyanús lett! Amikor a kezdés előtti utolsó pillanatokban a Fáy utcáról rákanyarodtam a Hajdú utcára totál szabálytalanul, át keresztbe az úttesten ahogy (nem) kell, majdnem elütött egy autó. Ha nem csörren meg a zsebemben a telefon, tuti, hogy pont elé lépek.

 
 
Jó meccs volt.
Igen, az volt. Gratulálok a Vasasnak, minőségibb játékosaik vannak, döntő volt, hogy ők berúgták a helyzeteiket, míg mi kihagytuk azokat. Fiatal csapatom van, mi még építkezünk. Jók leszünk, hasznos meccset játszottunk egy gyönyörű stadionban. A Vasas a bajnokság a favoritja, tisztesen helytálltunk ellene. A szünetben, három-nullás hátránynál azt kértem a játékosaimtól, hogy nyerjük meg a második félidőt, így is lett. Van mire építenünk.
 
Férfias kihívás, hogy félévente új csapatot kell csinálnod. 
A rutinosabb játékosaink jelentik az állandóságot, őket én válogattam ki. Ők azok, akik segítik a fiatalok beépítését, fejlődését. Hosszú folyamat ez, rögös út, de a fiatalok érdeke, hogy futballisták legyenek. Azt veszem észre rajtuk, hogy ezért mindent meg is tesznek. 
 
Az előző kiírásban a Budafok után a Csákvár volt a legnagyobb meglepetés. Van esély rá, hogy a következő bajnokságban is élcsapat legyetek?
Ezért dolgozunk. Hiszek benne, hogy meg tudjuk ismételni a sikeres szereplésünket. Be kellene bizonyítanunk, hogy nem a véletlen műve volt az előző szereplésünk, ám egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Napról-napra ezért dolgozunk viszont. Újra meg akarjuk lepni a mezőnyt.
 
Lehet, hogy minden idők legerősebb és legnagyobb érdeklődéssel kísért NB II-es bajnoksága következik majd. Tévedek valamelyik állításommal?
Nem sokat (a választ nagy mosoly kísérte – a szerk.). Ha megnézzük az Illovszky Rudolf Stadiont, a Debrecenét, a Szegedét vagy a Szombathelyét, akkor megállapíthatjuk, hogy fantasztikus stadionokban tudunk majd pályára lépni. Ez is nagy előny lehet a fiatal játékosainknak, hogy ilyen korban, ilyen erős ellenfelek ellen, remek körülmények között tudnak majd futballozni.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU