Győr-Szeged: motiváló erő, hogy adja a tv a meccset - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Győr-Szeged: motiváló erő, hogy adja a tv a meccset

2020. February 22. Saturday 17:22  | Nagy Benjámin
NB2

Meglepetésre készülnek a vendégek.

Kép forrása: eto.hu

 

Az NB II 25. fordulójának nyitómeccsét vasárnap 12 óra 30 perctől az ETO FC Győr és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vívja. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport, és ez egyfajta motiváló erőként hat mindkét csapat játékosainak - erről is nyilatkozott a szegediek klubhonlapjának Joao Janeiro vezetőedző.

 

"Nehéz találkozó lesz, az biztos. A Győr egy komoly hagyományokkal rendelkező csapat Magyarországon. Emlékszem, amikor kicsi voltam, már akkor is hallottam a Győrről. Komoly céljaik vannak, az NB I-be jutást illetően, sok új játékossal erősítettek a téli átigazolási időszakban. A legutóbbi bajnokijukon az utolsó percben egyenlítettek a Kazincbarcika ellen. Ami minket illet: keményen dolgozunk, tesszük a dolgunkat. A játékosokat is motiválja, hogy a televízió közvetíti a találkozót, mindenki szeretne egy jó meccset játszani Győrben. Megvannak a saját céljaink, tudjuk, hogy miért megyünk, tudjuk, hogy mit akarunk. A legfontosabb, hogy a saját játékunkra fogunk koncentrálni és szeretnénk sokat birtokolni a labdát, illetve természetesen gólokat is szerezni" - fogalmazott a portugál.

 

Kondás Elemér, a győriek trénere is megszólalt a találkozó előtt. "Visszafogottan, idegesen kezdtünk a Siófok és a KBSC ellen is, mindig a kapott gólok után kezdett el felszabadultan játszani a csapat. Szeretném, hogy már az első perctől kezdve nagyon bátran, de ennek ellenére fegyelmezetten futballozzunk. Viszont a csapat erejét mutatja, hogy idegenben is 0:2-ről feltudtunk állni és még a győzelmi esély is benne volt a találkozóban. A Szeged egy kellemetlen ellenfél, ugyanis nem is rúgnak, de nem is kapnak sok gólt, tehát a csapatvédekezésük nagyon masszív. Számítunk rá, hogy vasárnap is biztonságos játékból fognak focizni, annak lesz majd döntő szerepe, hogy a helyzeteinket hogyan tudjuk kihasználni!”

 

Legutóbb, augusztusban Szegeden 0-0-ra végeztek a felek - mondani sem kell, hogy mind a jelenleg 5., a feljutás utolsó szalmaszálaiba kapaszkodni kívánó győrieknek, mind a 13., a kiesőzóna rémképétől menekülő csongrádiaknak fontos lesz az összecsapás.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU