Haladás: dráma a 120 perces kupameccs után - reakciók, videó - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Haladás: dráma a 120 perces kupameccs után - reakciók, videó

2020. február 26. szerda 12:05  | Vállaji Márk
NB2

Elismerte a budaörsi szakember, hogy nem játszottak jól.

Kép forrása: bsc1924.com
 
A labdarúgó NB II. 25. fordulójában két nehéz helyzetben lévő együttes találkozott.
 
A Mátyus János vezette Szombathely a kiesés elöl menekül, de a Balmazújváros kizárása miatt egy meccsel kevesebbet játszó Budaörsre is szépen feljöttek a tabella hátsó részében tanyázó csapatok.
 
Bognár György alakulata sem nyugodhat meg, pár kevésbé jól sikerült meccs, és könnyen a veszélyes zóna közelébe találhatják magukat a zöld-feketék.
 
Ennek szellemében a hazai pályán játszó Budaörs óvatosan kezdett, de az első helyzet így is a vasiak előtt adódott: Tóth-Gábor tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövése azonban végig gurult a gólvonal előtt.
 
A Haladás többet birtokolta a labdát, irányította a játékot, a hazaiak leginkább a kontrajátékra rendezkedtek be.
 
A 29. percben ismét Tóth-Gábor próbálkozott, és lőtt 12 méterről, a budaörsi Kovács lábbal védett. Pár perc elteltével megint csak Tóth-Gábor került helyzetbe, de 15 méterről a bal felső sarok mellé helyezett. Az első játékrész hajrájában a vendégek rutinos játékosa, Schimmer Szabolcs megsérült, hordágyon kellett levenni a pályáról.
 
Az első félidőt "pontozással" a Hali nyerte volna, de gól nélküli döntetlenre vonultak szünetre a felek.
 
A második 45 percben is a zöld-fehérek voltak aktívabbak, az 54. percben a végig agilisan játszó Tóth-Gábor szerezhette volna meg a vezetést Mátyuséknak, de a támadó próbálkozását bravúrral hárította Kovács.
 
Egy szűk óra kellett, hogy a Haladás fölénye az eredményjelzőn is láthatóvá váljon, az 57. percben Németh Milán balról, egy csel után lőtt, a hazai kapus védett, de a kipattanót Tóth-Gábor öt méterről a kapu közepébe stukkolta (0-1).
 
A Mátyus-legények a vezetés után is veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, előbb Jagodics fejesét mentették a gólvonal elől, majd Tóth-Gábor távoli lövése zárhatta volna le a meccs érdemi kérdéseit.
 
A 87. percben Farkas 16 méteres szabadrúgása alig tévesztett célt, és a kihagyott helyzetek, mint oly sokszor, most is megbosszulták magukat, a 90. percben szinte a semmiből egyenlített a Budaörs.
 
Egy jobb oldal beadást Sajbán fejelt kapura, Verpecz még bravúrral védett, a kipattanót Zsidai jobbról középre emelte, az érkező Molnár Tibor pedig a hálóba sodorta azt (1-1).
 
A Haladás a rossz minőségű budaörsi pályán jobban futballozott, számtalan helyzetet dolgozott ki, de ezeket egy kivételével mind ki is hagyta.
 
A hazai alakulat igen jól sáfárkodott lehetőségeivel, és végül egy pontot otthon tudtak tartani a Szombathely ellen Bognárék.
 
 
Bognár György, a Budaörs vezetőedzője:
 
"Az első 70 percben a Haladás jobban játszott, agresszívabbak voltak és játékban is jobbak voltak mint mi. A bekapott gól után, az utolsó 20 percben jó ritmus mentünk, jól játszottunk, ez volt az, amivel talán az egész meccsen kellett volna próbálkozni. Ennek ellenére az gondolom, a végén a játékvezető miatt tudott elvinni a Haladás egy pontot: egy ilyen 11-est nem megadni inkább pofátlanság, mint hozzá nem értés...
Az gondolom, célunkat, hogy stabil középcsapat tudjunk lenni, tudjuk tartani, erre a játékosállományt is alkalmasnak tartom.
 
Mátyus János, a Haladás vezetőedzője:
 
"Iszonyú kemény hét után léptünk pályára, a szerdai kupameccs miatt 120 perccel a lábunkban.  Az első negyedóra kiegyenlített játéka után végig kézben tartottuk az irányítást, meg is szereztük a vezetést. Ám azt meg kell tanulnunk, hogy ennyi lehetőségből, főleg idegenben, további gólt, gólokat kell szereznünk és lezárni a mérkőzést.
Nagyon fájdalmas az utolsó percben egy ilyen gólt kapni. Pozitívum, hogy jól játszottunk, nem kaptunk ki, megmaradt a veretlenségünk. Viszont vasárnap nincs mese, a Dorogot le kell győznünk."
 
Emlékeztető:
Budaörsi SC–Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
 
Tatabánya, 300 néző, vezette: Horváth T.
 
Budaörs: Kovács P. – Fényes, Medgyes, Gyurácz, Forgács – Zsidai, Sajbán, Pethő (Stieber A., 46.), Szabó B. (Bakos, 74.) – Molnár Cs. (Molnár T., 54.), Zsóri. Edző: Bognár György.
 
Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz, 43.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Tóth D., Holdampf – Kiss B. (Szekér, 79.), Jancsó (Farkas, 46.), Bosnjak – Tóth-Gábor. Edző: Mátyus János.
 
Gólszerzők: Tóth-Gábor (59.), Molnár T. (90.).

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU