Hosszabb pihenő után kemény hetek várnak a Halira - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Hosszabb pihenő után kemény hetek várnak a Halira

2019. november 13. szerda 17:04  | Juhász Gergely
NB2

A téli szünetre elhagynák a veszélyzónát.

Kép forrása: Szombathely
Hiába kapott ki hétvégén újból a Haladás és áll kieső helyen, a megbízott edző szerint sokkal több van a csapatban.
 
A szombathelyi csapat az előző idényben esett ki a legmagasabb osztályból és a jelek szerint nem úgy tűnik, hogy rövid időre érkeztek az NB II-be. Supka Attilát október 29-én menesztették a kispadról, miután 3-1-re kikaptak a Szparitól otthon. Supka helyét Desits Szilárd másodedző vette át. Az új trénernek felemás eddig a mérlege, 2 győzelem (egy-egy bajnoki és kupa), valamint két bajnoki vereség kötődik a nevéhez.
 
Desits így nyilatkozott az eddigi meccsekről:
 
,,A papíron kötelezőnek mondott, de egyébként korántsem könnyű meccseket, a győr-ménfőcsanaki Magyar Kupa-mérkőzést és a Vác elleni hazai bajnokit megnyertük. A két esélyesebb együttes ellen pont nélkül maradtunk. Az MTK-nál nem nyerhettünk...A budafoki meccsben viszont több volt, szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, ám hogy kikaptunk, betudható annak, hogy 11 nap alatt négy mérkőzést vívtunk – valamint a fizikai állapotunknak. Pozitívum, hogy maximálisan elégedett lehetek a csapat hozzáállásával, arculatával, azzal, hogy egységesek vagyunk és a játékstílusunk is javul. Tisztában vagyok vele, profi futballról van szó, így eredmények kellenek. A támadójáték minőségén javítanunk kell, racionálisabb, agresszívabb futballra van szükségünk elöl. Sok tehetséges fiatal van a keretünkben, de – Kiss Bence kivételével – rutintalanságuk miatt korai lenne olyan teljesítményt elvárni tőlük, amelyre most szüksége lenne a csapatnak."
 
A Haladásra most egy hosszabb pihenő vár, hiszen nem lesz forduló a válogatott meccsek miatt, utána pedig szabadnaposak a Balmazújváros kizárása okán. A megbízott edző így folytatta a mondandóját:
 
,,Ez a hét a feltöltődésről szól, hiszen ahogy említettem, 11 nap alatt négy meccset vívtunk. A héten négy edzésünk van, aztán tíz napunk lesz felkészülni az előttünk álló időszakra, ami megint csak nem ígérkezik könnyűnek – két és fél hét alatt négy bajnoki és egy kupamérkőzés vár ránk. Meggyőződésem, ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig nyújtott. Annak ellenére, hogy az idén még topcsapatokkal és a kiesés ellen küzdő együttesekkel csapunk össze, egy célunk lehet: a téli szünetre elkerülni a kiesőhelyekről."

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU