Kecskemét: újabb három játékos érkezett - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Kecskemét: újabb három játékos érkezett

2021. June 07. Monday 17:50  | Juhász Gergely
NB2

Hivatalos bejelentések

Kép forrása: kecskemetite.hu
A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE AZ VARGA BENCÉRŐL:
 
,,NBII-es rutinnal rendelkező hálóőr csatlakozik a KTE HUFBAU keretéhez, Varga Bence az MTK-tól érkezik, de a legutóbbi szezonban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kapuját védte kölcsönben.
 
A kazincbarcikai születésű kapus igen fiatalon az MTK akadémiájára került, ahol folyamatosan lépkedett előre az utánpótlásban. A felnőttek között a 2015/2016-os szezonban Kazincbarcikán mutatkozott be, másfél szezon alatt 18 meccsen védett, tagja volt az NBIII-ban bajnoki címet ünneplő együttesnek is. Az MTK viszont számított rá, a következő három szezonban cserekapusnak számított a fővárosiaknál, emellett védett a tartalékoknál is. A Magyar Kupában folyamatosan kapta a lehetőséget, a 2019/2020-as szezonban a nagy menetelés során 9 alkalommal volt kezdő, illetve 1 mérkőzésen az NBII-ben is bemutatkozhatott a másodosztályt megnyerő csapatban. A feljutás után az MTK kölcsönadta, Szegeden 23 bajnokin védett. A 25 esztendős, 192 centiméter magas hálóőr most is kölcsönbe érkezik Kecskemétre.
 
-Az MTK játékosaként töltöttem kölcsönben az előző szezont Szegeden, ami azt gondolom jól is sikerült számomra, sajnos egy kisebb sérülés miatt az utolsó pár mérkőzést ki kellett hagynom. Ezzel együtt szép évet tudhattam magam mögött, amikor jött a Kecskemét megkeresése. Innentől kezdve azért fogok harcolni, hogy a klub minél előkelőbb helyen végezzen, illetve én is minél többet védhessek. Örömmel érkeztem, több játékost már korábbról is ismertem, számomra az volt meggyőző, hogy az első telefonból kiderült, hogy egyértelműen engem akar erre a szezonra megszerezni a klub. Ez egy olyan bizalom volt felém, amit nem utasíthattam vissza – mondta Varga Bence."
 
A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE MARSA LEVENTÉRŐL:
 
,,A 23 esztendős Marsa Leventével erősítette meg keretét csapatunk, a saját nevelésű játékos nem ismeretlen Szabó István számára, hiszen Dabason is együtt dolgoztak legutóbb.
 
Marsa Levente Kecskeméten kezdett el futballozni, utánpótlás pályafutása döntő részét a KTE LA kötelékében töltötte 2008-2016-ig. Ezt követően azonnal a felnőtt futballba lépett 17 évesen, a KHTK-val kétszer nyert bajnokságot, majd folyamatosan egyre erősebb csapatokba és magasabb osztályba lépett, a Dabas-Gyón, legutóbb pedig az FC Dabas játékosa volt. Marsa Levente a mögöttünk hagyott szezonban az FC Dabas egyik legnagyobb erőssége volt a középpályán, átlagon felüli technikai képességei és rúgótechnikája mellett a mezőnymunkából is vastagon kivette a részét. Marsa csupán egy mérkőzést hagyott ki a bronzéremmel záruló szezonban, 37 mérkőzésen 6 gólt jegyzett.
 
-Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hiszen KTE nevelés vagyok, ez sokat jelent nekem. Örültem a megkeresésnek és Szabó István bizalmának, az ő személye döntő volt számomra. Korábban is dolgoztam már vele együtt, szakmailag és emberileg is nagy hatással van rám. Nagyon várom, hogy a másodosztályban is megmutathassam magam, egy kis nyomást érzek is, de ez természetes, ezt el kell viselni. Bizonyítani szeretnék a szurkolóknak, a barátoknak is, hiszen most biztosan sokan tudnak majd megnézni hétről hétre, hogy hazatértem. Be akarom bizonyítani, hogy itt a helyem, emellett segíteni természetesen a csapatnak. Bízom benne, hogy ki tudjuk majd szolgálni a szurkolókat, abban biztos vagyok, hogy stabil csapatot fog a szakmai stáb kialakítani – mondta Marsa Levente."
 
A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE KERSÁK ROLANDRÓL:
 
,,A 23 esztendős Kersák Roland személyében megvan újabb igazolásunk, újabb kapus érkezik Varga Bence mellett.
 
Kersák Roland utánpótlás pályafutását egy rövid III. Kerületnél töltött kitérővel, végig a Ferencvárosnál töltötte, bekerült a korosztályos magyar válogatottba is, majd Soroksáron és Salgótarjánban kezdte el bontogatni szárnyait a felnőttek közt. A 2018/2019-es szezonban az RKSK kapusa volt, innen igazolt Dabasra, ahol a mögöttünk hagyott idényben abszolút alapember volt, 37 mérkőzésen védve a legkevesebb (29) gólt kapta csapata a bajnokságban.
 
-Az utóbbi két évem szerencsére nagyon jól sikerült Dabason, ezt az időszakot végig tudtam védeni, még ha ebbe a vírus egy kicsit bele is szólt. Szabó Istvánnal másfél évet dolgoztunk együtt, megtisztelő számomra, hogy szeretett volna Kecskeméten is a csapatában tudni. Ugyan volt már mérkőzésem az NBII-ben, de ez alapvetően nem jelent semmit, azzal a céllal érkeztem, hogy szintet tudjak lépni. Minden kapus védeni szeretne, így én is, a magam részéről mindent el fogok követni azért, hogy a másodosztályban is szerepet kapjak. A fő cél persze az, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Dabason csapatként kaptuk a legkevesebb gólt, egy nagyon jó és stabil védelem állt előttem, szerencsére nekem is jó idényem volt. Szeretnénk az NBII-ben is egy stabil együttest, ami a középmezőnyben ott tud lenni – mondta Kersák Roland."

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU