Koronavírus: nagyon kiakadtak a csákváriak - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Koronavírus: nagyon kiakadtak a csákváriak

2020. September 16. Wednesday 09:23  | Simon Zoltán
NB2

"Lehet, hogy csak mi vagyunk érthetetlenek..."

A CSÁKVÁR HONLAPJÁN TEGNAP DÉLUTÁN MEGJELENT ÍRÁST VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL KÖZÖLJÜK!
 
"Lehet, hogy csak mi vagyunk érthetetlenek, de elmagyarázhatná már valaki, mi alapon dől el, hogy ki, mikor, meddig kényszerül karanténba, illetve ki és mikor térhet vissza a pályára. Nem akarunk személyeskedni, de kénytelenek vagyunk csapatokat megnevezni – előre is elnézést kérve tőlük -, hogy érthető(bb) legyen értetlenkedésünk.
 
Mint köztudott, az augusztus 30-i, soroksári meccset követően koronavírus-fertőzésre utaló jelek mutatkoztak egyik játékosunkon, emiatt megszűrték az egész csapatot, illetve a teljes szakmai stábot, kisegítőket, klubvezetőket. Miután kiderült, hogy 6 játékosunk, egy edző, illetve egy klubvezető koronavírusos, a teljes keretet, tehát a negatív tesztet produkálókat is karanténba helyezték. Egészen szeptember 10-ig senki(!) nem hagyhatta el lakhelyét. Most úgy utazunk el a holnapi bajnoki találkozóra, hogy a felgyógyult vezetőedzőnk, negatív teszt ellenére sem lehet ott a meccsen, meggyógyult játékosaink két negatív teszt ellenére is egy hónapig(!) nem edzhetnek, illetve az egészséges játékosaink összesen öt edzésen vehettek részt ebben a hónapban.
 
És most jönnek az egymásnak ellentmondó hírek …
 
A Paks együttesének egészséges játékosai, ifistákkal kiegészülve, a karanténból érkezve, edzés nélkül léptek pályára a Ferencváros elleni bajnokin … (A Duna-partiak nem halaszthatták el a meccset. A Ferencváros álláspontja ugyan érthető a BL-találkozó előtt, de akkor sem sportszerű, hiszen egy elhalasztott meccsen, akár a fakóval is kiállhattak volna.)
 
Mai hír: a Debrecen keretében több koronavírusos személyt találtak a tegnapi tesztelés után! “A csapat az előírásoknak megfelelően a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra, a szerdán 16.30 órakor kezdődő bajnokira” - írja a dvsc.hu. (Tehát nem kényszerül karanténba a teljes keret, mint nálunk.)
 
A DEAC két játékosának tesztje pozitív lett a mai hírek szerint, őket elkülönítették, a többiek viszont gőzerővel készülnek a holnapi, Kazincbarcika elleni bajnokira. (A többieknek miért is nem kell karanténba vonulni, míg meglesz a két negatív teszt, mint Csákváron?)
 
Elmarad a Szeged-PSG férfi kézilabda BL-mérkőzés, mert a hazai gárda keretében többen is koronavírusosak lettek. (Tehát az egészségesek sem lépnek pályára.)
 
Az NB III-ban például a THSE-Szabadkikötő gárdájának már három bajnoki meccse maradt el, mert néhány játékosa elkapta a fertőzést. (Tehát a jelek szerint nem csak egy meccset lehet elhalasztani.)
 
És az utolsó: a hét végi Magyar Kupa-fordulóban az NB I-es, NB II-es gárdák ellen pályára lépő alacsonyabb osztályú csapatoknak kötelező tesztet csináltatni, melyet az MLSZ finanszíroz. (És mi van a többi együttessel, az NB III-as játékos nem fertőzhet meg megye egyest vagy fordítva?)
 
Egyértelmű, az egészség a legfontosabb, minden más háttérbe szorul most. Akkor azonban olyan szabályokat kellene hozni, mely mindenkire egyformán érvényes!"
 
A Nemzeti Sport mindezekhez hozzáteszi: 
 
"A nehézségek miatt a keretet jelenleg tizenegy labdarúgó alkotja, közülük hatan húsz évnél fiatalabbak, s az elmúlt napokban csupán négy gyakorlással készülhettek a Nyíregyháza elleni mérkőzésre. A klub öt utánpótláskorú labdarúgót mozgósított, de kedd kora este még kétséges volt, megérkezik-e a negatív teszteredményük, illetve hogy elkészül-e felnőttjáték-engedélyük. Megoldást jelenthetett volna a Puskás Akadémiával kötött kooperációs szerződés, de az élvonalban szereplő együttes keretét is a vírus befolyásolja, így ezúttal egyetlen játékost sem irányítottak át az NB II-es fiókcsapathoz."

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU