NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Menekül a tavaly még NB I-es a kiesés elől

2019. február 09. szombat 16:23  | Kvanduk Bence
NB2

A másodedző taglalta helyzetüket.

Nem sikerült jól a Balmazújváros feljutást követő szezonja. Az OTP Bank Liga tavalyi kiírásában az utolsó előtti helyen végeztek 36 ponttal, így az idei szezont már ismét az NB II-ben kezdték.
 
Az őszi szezonban a Balmaz a másodosztályban is szenvedett, így kilenc vereséggel, és mindössze 20 ponttal ismét a tabella végén találták magukat. A téli szünetben a siker útjára való visszatérés érdekében edzőt váltott a klub. Bekő Balázst Toni Golem váltotta a padon. Azonban az első februári mérkőzésen még nem jött a győzelem, a bajnokaspiráns Gyirmót 4-et lőtt a 18., kieső helyen tanyázó újvárosiaknak. 
 
Laczkó János, a csapat egyik másodedzője, a klub honlapjának elmondta az előző meccsről, igyekeztek a saját játékukat játszani, de ebben a Gyirmót nem volt partner.  A szünet után sokat hibáztak. Olyan szituációkból kaptak gólokat, melyekre készültek, pontrúgásokból.
 
Kiemelte, hogy a vereség ellenére nem dőlt össze a világ, menni kell tovább, nem adhatják fel a harcot. Ami igaz, hiszen csak egy ponttal előzi meg őket a Budafok. Emellett a másodedző hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy hazai környezetben szépen mutatkozzanak be vasárnap.
 
- Lehet beszélni arról is, hogy nyomás van most rajtunk, de nincs mese, annak kell a szemek előtt lebegnie, hogy el kell kerülnünk a kiesőzónából. Ehhez pontokat kell gyűjtenünk! – idézik Laczkó szavait a honlapon.
 
Most vasárnap a 9. Kazincbarcika utazik a Balmazújvároshoz. Laczkó János elmondta, tudják, nehéz meccs vár rájuk, de bízik benne, hogy otthon tarthatják a három pontot.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU

SPORT365.HU