Mervó Bence tényleg visszatért - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Mervó Bence tényleg visszatért

2020. January 20. Monday 16:25  | Simon Zoltán
NB2

Méghozzá az egyik legjobb horvát csapat ellen.

Pont egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Csizmadia Csaba, a második helyezett Budafok vezetőedzője arról nyilatkozott, hogy Mervó Bence hamarosan visszatérhet.
 
Mervót 2019. február 21-én igazolta le a BMTE a Győrtől, de a támadó nem sokkal később súlyos sérülést szenvedett, így azóta sem tudott pályára lépni új csapatában.
 
„Örömteli Bencét a többiek között látni, jó a lába, ami rendkívül pozitív. Maximálisan elszánt most is, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Sokan feladták volna ezt a küzdelmet a sérülésekkel… Fokozatosan kell őt visszavezetni a játékba, ebben a félévben még valószínűleg epizódszerepet kap majd, hogy nyártól komolyabban is számíthassunk rá. Aztán lehetséges, hogy előbb beverekszi magát a csapatba. Tudjuk, mire képes, a legfontosabb, hogy legyen egészséges” - nyilatkozta akkor Csizmadia.
 
 

Cél az NB I: Mervó Bence visszatér

Nostradamus tudhatja csak, amit Csizmadiáék szeretnének. A 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokságon új magyar szupertehetség teljesítményén ámuldozott a világ. Mervó Bence 5 gólt vágott a tornán, meg is szerezte az Ezüstcipőt. Nem is csoda, hogy lecsapott rá az MTK, a kék-fehérek az ETO-tól szerezték meg a támadót. A fővárosiaknál nem rúgott labdába Mervó.

 
 
És Mervó azóta már tényleg visszatért, méghozzá szombaton, Umagban, a horvát HNK Rijeka elleni edzőmeccsen. A Rijeka az előző bajnokságban ezüstérmes lett, jelenleg a 3. helyen áll a horvát élvonalban, 1 pontos hátrányban a második Hajduk Split és 12 pontos hátrányban az éllovas Dinamo Zagreb mögött. Mervó a mérkőzésen a második félidőben bizonyíthatott.
 
"Komoly ellenféllel játszottunk és bár kissé fásultak voltunk, taktikailag nagyon fegyelmezetten futballoztunk. A horvátoknak két helyzetük volt, egyébként nem tudtak mit kezdeni velünk, a gólt pedig pontrúgás után kaptuk. Támadásban most kevésbé voltunk lendületesek, de ez a frissesség hiánya miatt történt, rengeteget edzettünk az elmúlt két hétben, várható volt, hogy elfáradnak a srácok. Minden úgy alakul, ahogy előzetesen elterveztük, a szálloda és a pályák is tökéletes állapotúak. Keményen dolgozunk és úgy érzem, folyamatosan fejlődünk, napról napra, meccsről meccsre. A hangulat továbbra is kiváló, csapatösszetartó foglalkozásokat is szervezünk, egységesek vagyunk és az újak beilleszkedése is zökkenőmentes" - fogalmazott Csizmadia Csaba a klub honlapjának, aki azt is elárulta, mindenki egészséges, a sérülések, betegségek eddig szerencsére elkerülik a mieinket.
 
Érdekesség, hogy a BMTE első, téli edzőmeccsén is volt debütálás, akkor a két téli igazolás és egy saját nevelésű játékos húzta magára először a gárda szerelését. „Először lépett pályára budafoki színekben két új szerzeményünk, az egyaránt kölcsönben érkező Skribek Alen és Zsolnai Richárd, a védelemben pedig lehetőséget kapott 17 éves, saját nevelésű játékosunk, Venczel Zsolt” - jelentette akkor a klubhonlap.
 
Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-HNK Rijeka 0-1 (0-1)
BMTE: Póser - Opavszky, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas, Zsolnai, Szabó M. - Kovács D.
Csereként állt be: Margitics, Khiesz, Gohér, Soltész I., Kulcsár K., Mervó, Skribek
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

[LIVE STREAM] HNK Rijeka - Budafoki MTE

Uploaded by HNK Rijeka on 2020-01-17.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU