Mervó újra játszott - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Mervó újra játszott

2020. január 23. csütörtök 12:21  | NB2.hu
NB2

Készül a Budafok a bajnokság folytatására.

Kép forrása: budafokimte.hu
A Budafok remekelt az őszi szezonban az NB II-ben. Csizmadia Csaba együttese 20 meccs alatt 42 pontot szerzett, ennek köszönhetően a második helyen áll a táblázaton. A budafokiak horvátországi edzőtáborral hangoltak a bajnokság folytatására. A játékosok az edzések mellett több felkészülési mérkőzést is vívtak Umagban. 
 
A gárda a szerb élvonalban szereplő FK Indija csapatával is összecsapott, a találkozó egyetlen gólt hozott, ezt Króner Martin szerezte a 84. percben. Króner az őszi szezon végén sérvműtéten esett át. A találkozón csereként kapott lehetőséget Mervó Bence.
 

Cél az NB I: Mervó Bence visszatér

Nostradamus tudhatja csak, amit Csizmadiáék szeretnének. A 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokságon új magyar szupertehetség teljesítményén ámuldozott a világ. Mervó Bence 5 gólt vágott a tornán, meg is szerezte az Ezüstcipőt. Nem is csoda, hogy lecsapott rá az MTK, a kék-fehérek az ETO-tól szerezték meg a támadót. A fővárosiaknál nem rúgott labdába Mervó.

Mervót egy súlyos sérülés hátráltatta, de úgy tűnik, a gólerős futballista maga mögött tudhatja a nehéz időszakot. Amennyiben Mervó újra régi fényében tündököl a tavasszal, nagyon komoly támogatást nyújthat együttesének. 
 

Mervó Bence tényleg visszatért

Méghozzá az egyik legjobb horvát csapat ellen. Pont egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Csizmadia Csaba, a második helyezett Budafok vezetőedzője arról nyilatkozott, hogy Mervó Bence hamarosan visszatérhet. Mervót 2019. február 21-én igazolta le a BMTE a Győrtől, de a támadó nem sokkal később súlyos sérülést szenvedett, így azóta sem tudott pályára lépni új csapatában.

Az edzőtábort a szlovén NK Domžale ellen zárták a budafokiak. Ezt a meccset is megnyerte az NB II-es egylet, a 3-2-es diadalból Kovács két góllal vette ki a részét, mellette Szabó is betalált.
 
Eredmények:
 
Budafoki MTE-FK Inđija 1-0 (0-0)
Gólszerző: Króner ('84)
 
Budafoki MTE-NK Domžale 3-2 (3-1)
Gólszerzők: Kovács D. (‘16, ‘29 - büntetőből), Szabó M. (‘34)

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU