MTK: fizetéscsökkentés! - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

MTK: fizetéscsökkentés!

2020. március 31. kedd 18:18  | Juhász Gergely
NB2

A játékosok is beleegyeztek a kényszerű döntésbe - hivatalos közlemény.

Kép forrása: mtkbudapest.hu

 

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy több NB II-es klub is drasztikus döntésekre kényszerül a koronavírus-járvány miatt kialakuló gazdasági helyzetben. Szinte nincs olyan csapat, ahol pozitívan ki lehet jönni a mostaniakból, ezáltal valamilyen lépést kell tenniük a vezetőségeknek.

 

8 évvel ezelőtti szintre eshetnek vissza a focisták fizetései

 

 

A listavezető MTK honlapján Polyák Balázs sportigazgató jelentette be a legfrissebb részleteket. "Jelen állás szerint a kluboknak és a sportvezetőknek egy hosszú, elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük, így az MTK Budapest vezetése ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben felelős és szükségszerű lépéseket tett. A játékosok és a szakmai stáb tagjai június 30-ig csökkentett bért kapnak. Fontos elmondanom, hogy ez nem diktátum alapján született döntés. Számunkra a labdarúgók értéket képviselnek, és hisszük azt, hogy ők is megbecsüléssel tekintenek az MTK Budapest felé. Amikor leültem egyeztetni Kanta Józseffel, Pintér Ádámmal és Lencse Lászlóval, nekik is azt hangsúlyoztam, hogy egyetértésben szeretnénk a módosítást bevezetni, úgy hogy egész öltöző partner legyen ebben.

 

Gyirmót: fizetéscsökkentést ajánlottak fel a játékosok - részletek

 

Úgy látom, hogy a játékosoknak van felelősségtudatuk és ők is hoznak áldozatokat. Vállalták, hogy a bérük 20%-áról lemondanak. Úgy gondolom, hogy ők is értékelik, hogy méltányos kérést fogalmaztunk meg és nem a teljes veszteségeinket akarjuk rájuk terhelni. A döntés senki számára nem volt kötelező. A csapatkapitány is azt közvetítette a játékosok felé, hogy aki ezt nem tudja elfogadni, az jelezze, de ilyenre nem került sor. Amit fontos tudni, hogy a kialakult helyzet a sportolóknak nagyon rossz. Bizonytalan ideig egyedül kell edzeniük és nem csinálhatják azt, amit a legjobban szeretnek: futballozni. Egy elhúzódó leállás esetén reális esély van rá, hogy a szezon befejeztével tervezett 4 hetes nyári pihenő pedig már a felkészülés jegyében telik. Az MTK Budapest nevében köszönöm a játékosok és a stáb hozzállását" - fogalmazott.

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU