NB II: Még nem mindenhol vált be az edzőváltás - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

NB II: Még nem mindenhol vált be az edzőváltás

2020. February 26. Wednesday 18:59  | Vállaji Márk
NB2

Nem semmi harc lesz a bennmaradásért.

Kép forrása: szombathelyihaladas/facebook
 
Akár tetszik, akár nem, de a csapatsportokban, így a labdarúgásban is az van gyengébb szereplés esetén, hogy a vezetőedzői poszton történik változtatás.
 
A Merkantil Liga Bank több együttesénél is új vezetőedző kezdte meg a téli felkészülést újdonsült csapatával.
 
Hogy bejött-e a kispaddal kapcsolatos változtatás, azt talán három forduló után még korai kijelenteni, de érdemes az új szakvezetők tavaszi eredményeit vizsgálni.
 
Kazincbarcika
 
A kazincbarcikai vezetők döntése értelmében már tavaly, a 20. és 21. fordulókban megbízott edzőként Dzurják József irányította az NB II-es csapatot, majd január első napjaiban véglegesítették a Fradi-ikont, így továbbra is ő irányítja a borsodi klubbot.
 
Méghozzá eddig győzelmek nélkül: a sárga-kékek három döntetlennel kezdtek: a szezonnyitó ajkai pontosztozkodás után, a Tiszakécske ellen bravúrral, 0-2-ről felállva mentettek pontokat az utolsó pillanatban, hogy aztán a sorsnak ezt visszaadva, szintén a hajrában adják döntetlenre a Győr elleni meccsüket.
 
A múlt heti Vasas elleni vereséggel viszont egyre lejjebb csúsznak a tabellán Kovac Alanék, és az igen szoros alsóházban több csapat is megközelítette Dzurjákékat, a kiesést jelentő 18. helytől is csak hat pont választja már el a Barcikát.
 
Az idén még nyeretlen gárdára nem vár könnyű etap az elkövetkezendő hetekben sem, hiszen hétvégén az otthon mindenkire veszélyes Nyíregyháza következik, majd a listavezetővel találkozik a Kazincbarcika. Ha a két csapat ellen sem születik meg az első tavaszi győzelem, nagyobb bajba is kerülhet a borsodi egylet.
 
Győri ETO
 
A kisalföldi csapatnál Kondás Elemér vette a szakmai munkát már decemberben, de a 2011-12-es NB I-es idényt, a DVSC-vel veretlenül megnyerő szakember egyelőre kevésbé sikeres legújabb állomáshelyén.
 
Bár jól indult az alaposan megerősített ETO szezonja, az első fordulóban aratott győzelem után, érzékeny döntetlen és fájó vereségek következtek a bajnokságban.
 
Legutóbb, az eddig nyeretlen Szeged hozta el a három pontot (és lőtt három gólt) az ETO Parkból, a szurkolók is már egyre nehezebben viselik a sikertelenséget, hiszen a feljutási reményekkel nekivágó Győr már 12 pont távolságba került az NB I-et jelentő helyezéstől.
 

ETO: pályára dobálták a szurkolók a bérleteiket - kép

Egyre távolabb az NB I-es szereplés. Gödörbe került az ETO FC Győr együttese. A Rába-parti alakulat a legutóbbi 3 játéknapon csupán 1 pontot szerzett. Kondás Elemér legénysége az előző fordulóban a Szegedet fogadta, a mérkőzést az M4 Sport is közvetítette. A Tisza-partiak az 58. percben Kóródi duplájával már 2-0-ra vezettek.

 
Vasárnap a Fáy utcába látogatnak Kondás Elemérék, az igen jó formába lendülő Vasas ellen nem lesz könnyű dolguk a zöld-fehéreknek.
 
Tiszakécske
 
A Duna Aszfalt TVSE november elején közös megegyezéssel bontott szerződést Simon Antal vezetőedzővel, helyét akkor Virágh Ferenc pályaedző vette át ideiglenes jelleggel, majd a szakember véglegesítve lett az NB II tavaszának a 16. helyről nekiinduló egyletnek a télen.
 

Harc a bennmaradásért: nem piskóta sorozat vár a Tiszakécskére

Azok után, hogy 6 meccs óta először nyertek. „Azt tudom mondani a srácoknak, hogy büszke vagyok rájuk. Ezzel a teljesítménnyel bárki ellen fel tudjuk venni a kesztyűt. Nyilván nem az MTK-t és az élcsapatokat kell megvernünk, de bátran állíthatom, ilyen teljesítménnyel elkerüljük a kiesést."

 
A Kécske azóta egy helyet rontott a tabellán, de ami nagyobb baj a sárga-kékeknek, hogy a kieső helyen tartózkodó Haladás már csak négy pontra van tőlük.
 
Nyilas Elek sportigazgató klubja hétvégén szerezte meg az első győzelmét a naptári évben, és az éllovas MTK ellen folytatná a felzárkózást, ami a fővárosiak múltheti veresége után is hatalmas fegyvertény lenne.
 
Szombathelyi Haladás
 
Mátyus János is a télen érkezett új állomáshelyére, de talán neki volt, illetve van a legnehezebb dolga az újonnan kinevezett szakvezetők közül, hiszen ahogy a korábbi válogatott játékos is elmondta székfoglalójában, egy önbizalomhiányban szenvedő egyletet kell(ett) felráznia, amely ráadásul kieső helyen is tanyázik.
 
Tavasszal viszont még nem talált legyőzőre a Haladás, és az első két forduló döntetlenjei utáni győzelmet, majdnem egy újabb követte, hiszen a Budaörs csak az utolsó pillanatokban mentett pontot a legutóbbi fordulóban.
 

Haladás: dráma a 120 perces kupameccs után - reakciók, videó

Elismerte a budaörsi szakember, hogy nem játszottak jól. A labdarúgó NB II. 25. fordulójában két nehéz helyzetben lévő együttes találkozott. A Mátyus János vezette Szombathely a kiesés elöl menekül, de a Balmazújváros kizárása miatt egy meccsel kevesebbet játszó Budaörsre is szépen feljöttek a tabella hátsó részében tanyázó csapatok.

 
A Mátyus vezette Szombathely egyre stílusosabb, és a mi talán fontosabb, egyre eredményesebb focit játszik. Hétvégén a Dorog ellen otthon tehetnek újabb lépést a bennmaradás felé zöld-fehérek.
 
Lehet, hogy a hátralévő fordulókban nagyobb lesz a harc a feljutásért, mint a bennmaradásért?

 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU