Régi ismerőssel találkozott a Haladás - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Régi ismerőssel találkozott a Haladás

2020. január 25. szombat 10:09  | Juhász Gergely
NB2

Megvolt a bajnoki főpróba.

Kép forrása: Haladás
A Haladás osztrák csapat ellen próbálta ki magát, a jövőhéti NB II tavaszi nyitánya előtt, ráadásul a szombathelyiek volt masszőre a mostani ellenfelüknél dolgozik.
 
A vasiak ellenfele az osztrák másodosztály negyedik helyén tanyázó Lafinitz volt. A mérkőzést az osztrák csapat kezdte aktívabban, igyekeztek hamar bevenni a Haladás kapuját. A kezdeti lendület után a mérközés képe kiegyenlítetteb lett és a haladás is felvette a találkozó tempóját. A mérközés kezdeti szakaszában a Lafinitz birtokolta többet a labdát, ami a 27. percben Kovacevic élesszögből előtt kisérlete után gólhoz is vezetett (0-1). A szünetig a Haladásnak adódtak kisebb helyzetei, nagyobb helyzet nem alakúlt ki egyik fél kapuja előtt sem.
 
A második félidőt a csapatok ott folytatták, ahol az első félidőt abbahagyták. A 66. percben a Haladás csatára Rácz lőtte el 25 méterről a labdát amit Zingl kapus védett. A 70. percben Tóth-Gábor lövése után kapufáig jutottak a vasiak. A 77. percben Németh Milánt lökték el a 16-oson belül amit a bíró tizenegyesnek ítélt, a büntetőt Rácz határozottan a kapu jobb oldalába lőtte (1-1). A mérkőzés végéig még a Haladásnak adódtak kisebb lehetőségei, de már nem tudtak a végeredményen változtatni.
 
Mátyus János (Szombathelyi-Haladás): "Az eredményt ilyenkor még felesleges nézni, nem az számít. Kevés olyan iramú mérkőzés lesz a másodosztályban, mint amilyet a második félidőben láthattunk. Azt éreztem, hogy csapatom a második félidőben úgy állt hozzá a meccshez, azt képviselte, amit én is szeretek látni. Egy fizikálisan erős, jó képességű osztrák gárda ellen helytálltunk. Agresszívak, kemények, akaratosak voltunk, a második félidőben nagyon tetszett együttesem. Amikor Szombathelyre szerződtem elmondtam a játékosoknak, hogy a Haladás mindig szimpatikus csapat volt, szépen futballozott, ügyesek voltak a fiatalok, de állandóan kikapott. Nos, én nem akarom kivívni mások szimpátiáját - hanem harcos, agresszív játékot és győzelmet akarok."
 
Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz 1-1 (0-1)
 
Szombathely, 200 néző. V.: Gaál
 
Haladás: Verpecz  (Gyurján, 62.) – Schimmer (Jancsó, 62.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Illés (Tóth D., 46.), Holdampf, Szekér (Kiss B., 82.), Bosnjak (Doktorics, 73.) – Szalay (Tóth-Gábor, 62.), Rácz (Schuster, 82.).

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU