Vasas: terv helyett álom – érzik ezt a felhívást közzétevő fanatikusok is - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Vasas: terv helyett álom – érzik ezt a felhívást közzétevő fanatikusok is

2019. October 18. Friday 18:11  | Simon Zoltán
NB2

A bajnokság egyik legfontosabb meccse vár a Szanyó-csapatra.

Kép forrása: Vasas FC
A bajnokság előtt hangzatos célkitűzéseket fogalmaztak meg a Vasas elöljárói a piros-kékek szereplésével kapcsolatban. A terv az volt, hogy a Vasas bajnokként feljut az élvonalba (ott majd idővel szintén bajnok szeretne lenni...), a Magyar Kupában meg minél messzebb kell jutnia a csapatnak úgy, hogy útközben élvonalbeli gárdát is kiejt a sorozatból, ezzel is bizonyítva azt, hogy az NB I-ben van a helye.
 
Most viszont már – ahogy mondani és ezáltal írni is szokás – más szelek fújnak Angyalföldön. Abba most se menjünk bele, hogy egy kupameccsen vagy oda-visszavágós rendszerben élvonalbeli csapat kiejtése nem azt jelenti, hogy bármelyik nem élvonalbeli klubnak akkor a legmagasabb osztályban a helye (mert ott 33. forduló van), hanem inkább foglalkozzunk Szanyó Károly vezetőedzőnek, a Haladás elleni mérkőzés előtt adott nyilatkozatával:
 
„Volt egy tervünk, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, most már álmunk van, amit valóra akarunk váltani. Természetesen ez egy közös álom, amihez nagy szükség van a szurkolóinkra is, akik mindig kiváló hangulatot teremtenek és át tudják segíteni a csapatot a győztes oldalra. Hiszem és tudom, hogy a játékosok is átérzik a mérkőzés fontosságát és begyűjtjük a három pontot. Közösen győztesek leszünk.”
 
Szanyó tehát most már nem tervről, hanem álomról beszél, amiben szerepet játszhat az, hogy az éllovas MTK-hoz képest már 10 pont a piros-kékek hátránya.
 
Éppen ezért, ahogy a mindig őszintén nyilatkozó Szanyó utalt rá, a bajnoki cím már nem elvárható, de álmodozni tovább lehet róla, mint ahogyan a feljutásról is. És abban is igaza van a szakembernek, hogy egyik sem fog teljesülni a szurkolótábor segítsége nélkül.
 
És ezt érzik és tudják a legfanatikusabb rajongók is, akik az alábbi felhívást tették közzé:
 
„Az Armata felhívása!
 
Az egyik legfontosabb meccs következik most vasárnap. A táborban egységet kell mutatnunk, egy emberként kell a csapat mögé állnunk. Az Armata koreográfiával készül a meccsre, így segítséget kérünk a C szektorba jegyet váltóktól. Lehetőség szerint mindenki fekete vagy egyéb sötét felsőben érkezzen, ezzel is egységet mutatva. A koreo kifeszítését az Armata tagjai fogják koordinálni, kérjük ezalatt mindenki figyeljen a kérésekre és a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel, mindenki legyen a helyén a szektorban! A meccs további részében folyamatos szurkolás lesz, így ismételten kérünk mindenkit, hogy a hangjával és tapsolásával segítse a csapatot a mérkőzés megnyerésében és a feljutás kiharcolásában.
Hajrá Vasas!”
 
És ha már a szurkolók, akikért ugye a világ legcsodálatosabb játéka és maguk a klubok is vannak. A mérkőzésen hozzá lehet majd jutni a „Hajrá, Vasas!” szurkolói magazinhoz, melynek teljes bevételével az évek óta súlyos betegségben szenvedő kis Vikukel Krisztiánt támogatják majd a lap készítői. 
 
Egy dolog már most kijelenthető: ezúttal sem a fanatikusokon múlnak majd a fejlemények!

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU